Elif Korkmazel
4 adet yufka
İçi için:
2 adet bostan patlıcanı
200 gram mantar
4 çorba kaşığı zeytinyağı
2'şer çorba kaşığı tereyağı ve un
1 su bardağı süt
Yarım demet maydanoz
100 gram kaşar peyniri
Tuz
Karabiber
Yufkalara sürmek için:
1'er çay bardağı sıvı yağ ve su
Üzerine:
1 adet yumurta sarısı
Patlıcanları közleyin ve kabuklarını soyun. İncecik kıyın ve bir tabağa alın. Mantarların zarlarını soyduktan sonra yıkayıp, kurulayın ve ince kıyın. Zeytinyağını bir tavaya alın ve üzerine mantarı ilave edin. Suyunu salıp çekene kadar kavurduktan sonra bir kaba alın. Aynı tavada tereyağı ve unu kavurun. Süt, tuz ve karabiberi ekleyip, topak olmaması için iyice çırpın. Kıyılmış patlıcanı ekleyip, karıştırın. Mantar, kıyılmış maydanoz ve rendelenmiş kaşar peynirini de katın. 1-2 dakika daha kavurduktan sonra ocaktan alıp, soğumaya bırakın. Yufkalara sürmek için bir kapta sıvı yağ ve suyu karıştırın. Yufkalardan birini düz bir zemine serin ve üzerine sıvı yağ- su karışımından sürün. Diğer yufkayı üzerine kapatın. Tekrar sıvı yağlı karışımdan sürün. Yufkadan geniş üçgen parçalar kesin. Geniş kısımlarına mantarlı iç harçtan koyun ve kenarlarını kapatmadan rulo yapın. Bir ucundan içe doğru kıvırarak gül şekli verin ve kürdanla tutturun. Kalan 2 yufkayı da aynı şekilde hazırlayın. Elde ettiğiniz gül börekleri, yağlanmış fırın tepsisine dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 30 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.
|