https://www.sozcu.com.tr
Börek için:
3 adet hazır yufka
6 su bardağı tavuk suyu
1,5 bardak çekilmiş ceviz içi
Sos için:
30 gram tereyağı
3 yemek kaşığı yoğurt
3 adet dövülmiş sarımsak
3 yemek kaşığı un
1 çay kaşığı tuz
2 yemek kaşığı sirke
3 su bardağı su
Hazır yufkaları, irice parçalara ayırıp, fırın tepsisinin üzerine yerleştirin. Önceden 175 dereceye ayarlanmış fırında 15-20 dakika iyice sararıncaya kadar kızartın. Kızarma işleminden sonra yufkaları fırın kabına koyun ve üzerine 6 su bardağı sıcak tavuk suyu gezdirin. Üzerine çekilmiş ceviz içi serpiştirin.
Sos için, sıvıyağı, yoğurdu, dövülmüş sarımsağı, sirkeyi, tuzu, unu ve 3 su bardağı ılık tavuk suyunu çırparak, tencereye koyun ve tereyağını ekleyin. Muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Sosu cevizli yufkaların üzerine döküp isterseniz tereyağında kızdırdığınız kırmızı biberli sosu en üste gezdirin.
|