Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Patriot Böreği


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Kek Tarifleri
Kurabiye Tarifleri
Pasta Tarifleri
Hamur İşleri
Börek Tarifleri
Alt Üst Böreği Tarifleri
Açma Börek Tarifleri
Baklava Yufkasından Börek Tarifleri
Bohça Böreği Tarifleri
Cevizli Börek Tarifleri
Çarşaf Böreği Tarifleri
Etli Börek Tarifleri
Gül Böreği Tarifleri
Ispanaklı Börek Tarifleri
Hazır Yufkadan Börek Tarifleri
Kabaklı Börek Tarifleri
Karnıyarık Böreği Tarifleri
Kıymalı Börek Tarifleri
Kol Böreği Tarifleri
Makarna Böreği Tarifleri
Mantarlı Börek Tarifleri
Mercimekli Börek Tarifleri
Milföyden Börek Tarifleri
Muska Böreği Tarifleri
Paçanga Böreği Tarifleri
Pastırmalı Börek Tarifleri
Patatesli Börek Tarifleri
Patlıcanlı Börek Tarifleri
Pazılı Börek Tarifleri
Peynirli Börek Tarifleri
Pırasalı Börek Tarifleri
Puf Böreği Tarifleri
Rulo Börek Tarifleri
Sebzeli Börek Tarifleri
Sigara Böreği Tarifleri
Sodalı Börek Tarifleri
Sosisli Börek Tarifleri
Su Böreği Tarifleri
Sucuklu Börek Tarifleri
Talaş Böreği Tarifleri
Tava Böreği Tarifleri
Tavuklu Börek Tarifleri
Tepsi Böreği Tarifleri
Zarf Böreği Tarifleri
Çörek Tarifleri
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Sütlü Tatlılar Pelteler
Meyve Tatlıları
Helvalar
Dondurmalar
Kanepeler
İçecekler
Şekerlemeler
Tatlı Soslar
Diğer İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Patriot Böreği

Denememe
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 10.08.2020
Mesajlar: 21
Şehir: Etimesgut
Kısa URL: https://ml.md/lc153040
Gönderme Tarihi: 15.Eyl.2020
3,353 defa indirildi / yazdırıldı




https://acunn.com

Hamuru İçin:
1 kilo un
1 paket kabartma tozu
3 çay kaşığı tuz
Aldığı kadar ılık su
İçi İçin:
5 adet büyük boy soğan
3 diş sarımsak
1 yumru dana kıyma
1 tatlı kaşığı domates salça
1 tatlı kaşığı nar ekşisi
1 çay kaşığı tuz
Baharatlar (karabiber, pul biber, az kimyon, nane, az kekik, kırmızı toz biber, biraz sumak)
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Bezelerin araları için sıvı yağ ve tereyağ karışımı 1-1,5 su bardağı kadar

İlk önce kıymayı biraz kavurup rengini döndürelim sonra ufak ufak doğradığınız soğanları ekleyip iyice kavuralım ardından salçayı da ekleyip kavurmaya devam edelim, üzerine de tuzu ilave edebilirisiniz. Sonrasında biraz su ekleyebilirsiniz yarım çay bardağı kadar).
İyice piştiğine emin olduğunuzda nar ekşisi ve baharatları da ekleyip 1 dakika kadar ocağın altı açık halde karıştırın ve sonra ocaktan alıp iç harcı soğumaya bırakın.
Hamur için öncelikle unu yoğurma kabımıza dökelim sonra tuz kabartma tozunu ilave edip harmanlayın ılık suyu da yavaş yavaş dökerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin ve 5 dakika kadar dinlendirin.
Dinlendirme işlemi bittikten sonra hamuru ikiye bölüp biri alt biri üst katman olarak ayırın ve onları eşit bezeler haline getirin.
Yaptığınız bezeleri tek tek pasta tabağı boyutunda acın ve arası için yaptığımız tereyağ ve sıvı yağ karışımından sürün, bunu tekrarlayıp bütün bezeleri yapın en üstte kalan hamura yağ sürmeyin.
Alt ve üst kısım olarak yaptığınız iki ayrı yağlanmış hamurları kenara alın ilk önce yaptığınız olan yağlı hamurları açmak için masaya biraz un serpin hamuru unun üzerine koyun tekrar un serpin oklavayla üzerine kare kare yapın ki hamurlar birbirine yapışsın açarken dağılmasın.
Sonra tepsi boyutundan biraz büyük açın ve tepsiye yerleştirin kenarlarına yapıştırın hamuru sonra burgu yapılacak; ardından iç harcı içine eşit miktarda yayın ve kenara alın. Şimdi diğer hamuru iki katı açın üzeri büzgü büzgü olacak bir diğer özelliğidir böreğin bu.
Açtığınız hamuru da tepsinize dikkatlice sağlı sollu serin ve büzgüleri yapın, hamur bir yere fazla kalabilir elinizle de düzeltebilirsiniz.
Yapımını bitirdiğimiz böreğin üzerini her yeri yağlanacak şekilde bol bol yağlayın, burada bezelerin arasında kullandığınız yağı kullanabilirsiniz.
Fırını önceden ısıtın 200 ° de üzeri kızarana kadar pişirin bu arada arada bir kontrol edin çünkü hamur kabarıp rezistanslara değebilir.

Not: Kabarırsa bir bıçak yardımıyla içindeki havayı çıkarabilirsiniz.







Patriot Böreği Tarifleri Baklava Yufkasından Börek Tarifleri



(1 adet Patriot Böreği 989 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort