Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Hint Yemekleri > Pav Bhaji (1 adet - 4,353 defa bakıldı)

Pav Bhaji


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Afgan Yemekleri
Alman Yemekleri
Amerikan Yemekleri
Arap Yemekleri
Arjantin Yemekleri
Avustralya Yemekleri
Avusturya Yemekleri
Azeri Yemekleri
Belçika Yemekleri
Brezilya Yemekleri
Bulgar ve Bulgaristan Türkleri'nin Yemekleri
Çeçen Yemekleri
Çekya Yemekleri
Çin Yemekleri
Danimarka Yemekleri
Diğer Ülkelerin Yemekleri
Endonezya Yemekleri
Filipinler Yemekleri
Finlandiya Yemekleri
Fransız Yemekleri
Güney Afrika Yemekleri
Gürcistan Yemekleri
Haiti Yemekleri
Hint Yemekleri
Hırvat Yemekleri
Hollanda Yemekleri
İngiliz Yemekleri
İran Yemekleri
İrlanda Yemekleri
İskandinav Yemekleri
İskoç Yemekleri
İspanyol Yemekleri
İsrail Yemekleri
İsveç Yemekleri
İsviçre Yemekleri
İtalyan Yemekleri
Japon Yemekleri
Kanada Yemekleri
Kazak Yemekleri
Kırgız Yemekleri
Kore Yemekleri
Küba Yemekleri
Macar Yemekleri
Meksika Yemekleri
Norveç Yemekleri
Malezya Yemekleri
Özbek Yemekleri
Pakistan Yemekleri
Peru Yemekleri
Polonya Yemekleri
Portekiz Yemekleri
Romen Yemekleri
Rus Yemekleri
Slovak Yemekleri
Tahiti Yemekleri
Tayland Yemekleri
Venezuela Yemekleri
Vietnam Yemekleri
Yeni Zellanda Yemekleri
Yunan ve Batı Trakya Türkleri'nin Yemekleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Pav Bhaji

nurnur
Editor
Editor

Kayıt: 29.07.2005
Mesajlar: 300
Şehir: Bahçelievler ANKARA
Kısa URL: https://ml.md/lc120378
Gönderme Tarihi: 19.Ekm.2016
5,132 defa indirildi / yazdırıldı




https://mutfakradyosu.com

2 adet iri taze patates
2 tatlı kaşığı bitkisel yağ
1 adet iri kuru soğan, doğranmış
1 adet sivri yeşilbiber, doğranmış
2 tatlı kaşığı ezilmiş zencefil-sarımsak karışımı
1/4 tatlı kaşığı çekilmiş zerdeçal
1 ½ adet iri salkım domates, doğranmış
¼ tatlı kaşığı domates salçası veya püresi
1 tutam deniz (veya himalaya) tuzu
1 adet havuç, ince doğranmış
3 tatlı kaşığı bezelye, donmuş
200 gr kuru fasulye konservesi
1 adet yeşilbiber, doğranmış
2 adet iri taze patates, haşlanmış, püre haline getirilmiş
½ iri salkım domates, dilimlenmiş
½ tatlı kaşığı masala karışımı
½ tatlı kaşığı limon suyu, taze sıkılmış
1 tatlı kaşığı taze kişniş yaprağı, ince kıyılmış (isteğe göre maydanoz da kullanabilirsiniz)
6 adet sade yuvarlak ekmek (hamburger ekmeği kullanabilirsiniz)

Patateslerin kabuklarını soyun ve iri parçalar halinde dilimleyin. Daha sora, derince bir tencerenin içine soğuk su koyun ve kaynatın. Su kaynamaya başlayınca patatesleri ilave edin.
Patatesleri yumuşayıncaya kadar pişirin. Daha sonra, sudan alın, püre haline getirin ve bir kenarda bekletin.
Bir sos tavasına zeytinyağı ilave edin ve ocağın altını orta ateşe getirin. Yağ ısınınca, soğanı ve yeşilbiberi ilave edin ve sebzeler şeffaflaşana dek soteleyin.
Ezilmiş zencefil-sarımsak karışımını ve öğütülmüş zerdeçalı ilave edin ve 2 dk. daha soteleyin.
Doğranmış domateslerin ¾’ünü ve salçanın (veya domates püresinin) tamamını ilave edin. Domatesler dağılana kadar pişirin, 3-4 dk. kadar karıştırın.
Havuçları, biberleri, bezelyeleri ve fasulyeleri ilave edip karıştırın. Bir tutam tuz ekleyin ve iyice karıştırarak 5 dk. kadar pişirin.
Püre haline getirdiğiniz patatesi, domatesin geri kalanını ilave edin ve iyice karıştırın. Daha sonra, bu karışıma 250 ml sıcak su ilave edin e 8-10 dk. kadar kısık ateşte pişirin, yemek kendi suyunda pişmiş bir yahni kıvamına ulaşana kadar pişireceksiniz.
Tavayı ocaktan alın ve masala karışımını, limon suyunu ve doğranmış taze kişnişi ilave edin, iyice karıştırın ve (tercihen) tereyağı ilave edin.
Ekmekleri kızartma makinasında veya fırında kızartın.
Yemeği tabaklara bölüştürün ve kızarmış ekmeklerle birlikte servis edin, sokakta satılanlar ekmek arası oluyor, böyle de deneyebilirsiniz.

Not: Pav bhaji Hindistan’da sokakta satılan çok popüler bir yemek. Hem ana yemek hem de atıştırmalık olarak tüketiliyor.







Pav Bhaji Tarifleri Hint Yemekleri



(1 adet Pav Bhaji 4,353 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort