|
Pazılı Börek (hazır yufka) |
|
altın lokma
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 19.12.2011
Mesajlar: 68 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc76780
Gönderme Tarihi: 14.Haz.2012
1,494 defa indirildi / yazdırıldı
|
100 Gr Sana Klasik
3 Adet yufka
1 Çay Bardağı sıvı yağ
2 Demet pazı
3 Adet yumurta
2 Su Bardağı süt
Pazıların sert saplarını ayıklayınız bol su ile yıkayınız. İnce ince keserek tavada bir yemek kaşığı sıvı yağ ile öldürünüz. Yufkanızı tezgaha seriniz. Sıvı yağ, yumurta ve erimiş sana yağınızıda ekleyip yufkanızın içerisine eşit olarak dağılımını sağlayınız. Yufkanın bir ucuna harcınızdan koyup şerit halinde sarınız. Tepsinize uyacak şekilde düz olarak yerleştiriniz. Bütün yufkalarda aynı işlemi yaptıktan sonra kalan yumurtalı sütlü yağlı iç harcını böreğin üzerine dökünüz. 180 derecede böreğinizi pişiriniz.
|
|