Hamuru için:
2,5 su bardağı un
1 su bardağı ılık su
1 çay kaşığı tuz
İç Harcı için:
300 g doğranmış pazı
250 gr İçim Süzme Beyaz Peynir
1 çay kaşığı karabiber
Süzme beyaz peyniri rendelendikten sonra üzerine karabiber ve çok ince doğranmış pazı eklenip iyice karıştırarak iç harç elde edin.
Hamurun malzemesini karıştırıp iyice yumuşak bir hamur topu haline getirip 30 dakika dinlendirin. Daha sonra hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler yapın ve oklava yardımıyla daire şeklinde açın. Daire şeklinde açtığınız parçayı ortadan ikiye bölün. Her bir parçanın yarısına süzme beyaz peynirli harcı koyun ve yarısını boş bırakın.
Daha sonra boş bırakılan kısmı peynirli kısmın üstüne gelecek şekilde örtün. Kenarlarının açılmaması için parmak yardımıyla kenarlarını bükün. Yanmaz tavada kızartın ve piştikten sonra üzerine tereyağı sürün.
|