|
|
Pekan Pie |
|
Yolcu
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 20.06.2006
Mesajlar: 49 Şehir: Uşak |
Kısa URL: https://ml.md/lc6440
Gönderme Tarihi: 30.Tem.2006
2,479 defa indirildi / yazdırıldı
|
Pay hamuru icin;
2 kap=500 ml un (buyuk su bardagi)
2/3 kap=160ml margarin
6 yemek kasigi=90ml soguk su
Tuz
Ic dolgusu icin;
3 yumurta
1 kap seker (ben yari yariya esmer sekerle karistirdim)
1 tatli kasigi vanilya
1 kap misir surubu
3 yemek kasigi erimis tereyağı
1 tatli kasigi tuz
1,5 kap pekan cevizi
Firininizi ısıtın.
Genis bir kapda tuz ve unu karistirin. Margarini kucuk parcalar halinde una ekleyin ve catalla karistirin. Margarin unu iyice yedigi zaman suyu azar azar ekleyin.
Homojen bir kivam alana kadar yogurun.
Hamuru merdane ile yarim santim kalinliginda acin. Pay kalibinizi actiginiz hamura ters kapatip bir parmak bosluk birakarak kalip gibi kesin. Kalibi yaglayin ve hamuru yerlestirin.
Actiginiz hamurun arta kalan kismindan ince kare ya da ucgen gibi parcalar kesin. Kalibinizin ustu kismina, hamurun basladigi yere hafif suyla islatarak yapistirin.
Ayri bir kapda yumurtalari cirpin. Sekeri ekleyip karistirin. Yag, surup, vanilya ve tuzu ilave edin. Fistiklarida ekleyip karistirin.
Pay hamurunun ustune malzemeyi dokun. Isinmis firinda 50-55 dk kadar ya da ustu kizarana kadar pisirin.
Benim pay kalibim 23 cm capinda. Bu ve bunun yarisi kadar iki adet kucuk pay oldu bu malzemelerle.
|
|
Pekan Pie Tarifleri Amerikan Yemekleri
|
|