|
Pekmez Yapımı (Kahramanmaraş) |
|
Göksen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc116091
Gönderme Tarihi: 11.Nis.2016
1,801 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.kulturportali.gov.tr
Üzümler hasat edildikten sonra çürük olanlar ayıklanmaktadır. Sağlam olan üzümler, yöredeki araziden rahatça temin edilebilen az miktarda beyaz toprak serpilerek çuvala doldurulmaktadır. Çuval içindeki üzümler teknede tepelenmekte ve suyu çıkarılmaktadır. Elde edilen üzüm suyu kazanlara koyularak kaynatılmaktadır. Beyaz toprak üzümün asidini almakta ve alkol oranını düşürmektedir. Kaynama işlemi tamamlanınca toprak süzülmekte ve üzüm suyu topraktan arındırılmaktadır. Daha sonra tekrar kazana koyularak renk ve yoğunluğu pekmez kıvamına gelene kadar kaynatılmaya devam edilmektedir.
|
|