1 çay bardağı pekmez
3 su bardağı su
3 çorba kaşığı toz şeker
2 adet karanfil
1 adet çubuk tarçın
1 çay bardağı pilavlık bulgur
1 çorba kaşığı Pakmaya Mısır Nişastası
1 paket Pakmaya Şekerli Vanilin
1 adet büyük boy havuç
Üzeri için:
File antepfıstığı içi
İri çekilmiş ceviz içi
Suyu, şekeri, pekmezi, karanfili ve tarçın çubuğunu tencereye aktarın. Kaynamaya bırakın.
Pekmezli su kaynayınca bulguru ekleyin. Kısık ateşte, bulgurlar şişip suyunu çekene dek pişirin.
Pakmaya Mısır Nişastasını 1 kahve fincanı suda inceltip pişmekte olan bulgurlu karışıma ilave edin. Pakmaya Şekerli Vanilin ve rendelenmiş havucu da ekleyin.
Kıvamı koyulaşınca ocaktan alın. Soğuduktan sonra isteğe göre ceviz içi, file antepfıstığı ile süsleyin. Soğuk servis yapın.
|