https://www.posta.com.tr
 
 
2 çorba kaşığı tereyağı
 
2 adet limon kabuğu rendesi
 
1 adet yumurta
 
7 çay bardağı öğütülmüş fındık
 
1 paket kabartma tozu
 
4 çorba kaşığı yoğurt
 
1 çay bardağı irmik
 
1 çay bardağı çam fıstığı üzerine
 
Şurup için:
 
3 çorba kaşığı limon suyu
 
Yarım çay bardağı pekmez
 
2 su bardağı su
 
1,5 su bardağı toz şeker
 
 
Tereyağı ve limon kabuğu rendesini krema haline gelene kadar karıştırın. Yumurtayı, irmiği, toz fındıkları, kabartma tozu ve yoğurdu ekleyip karıştırın. 2 karış büyüklüğünde bir fırın kabını yağlayın ve hamurunuzu içine yayın. Üzerine çam fıstıklarını serpin.
 
160 derecede, 25-30 dakika üzeri kızarıp kabarana kadar pişirin.
 
Şekeri tavaya koyup eriyince, su, pekmez ve limon suyunu ekleyin. Hamurunuz fırından çıkınca üzerine dökün. Hamurunuz şurubu çekince servis yapın.
 
 
 
  
 |