Kahramanmaraş Valiliği
Hacı Ali Özturan
3 yemek kasıgı nisasta
1 fincan pekmez
1 çay bardagı toz seker
1 fincan tereyagı
Ceviz içi
2-3 yemek kasıgı nisastaya az su konarak esilir. Üzerine karıstırarak 34 su bardagı çesme suyu konur.S onra ocaga alınır. Yalnız pekmez kondugunda rengi çok koyu olacagı için pekmezle birlikte toz seker de konarak ve sürekli karıstırarak pisirilir. Kıvamına gelince ocaktan indirilir.
Kimi insanlar hapsayı katı, kimileri de daha az katı sever. Bu, nisastayı azaltıp çogaltmakla ayarlanabilir.
Pisen hapsa kâselere alınır. Yüzüne, tereyagında kızartılmış ceviz konarak ılık olarak servis yapılır.
Not: Pekmezli hapsa en çok bağ zamanı yapılır. Yarım yüzyıl öncenin Marasında taslara ya da çukur sahanlara konan hapsalar, yüzüne ceviz konduktan sonra kentteki tanıdıklara armagan olarak gönderilirdi.
|