|
Pekmezli İrmik Helvası (Şanlıurfa) |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc67224
Gönderme Tarihi: 24.Ağu.2011
3,780 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.urfaurfa.com
1 su bardağı irmik
1 su bardağı pekmez
yarım su bardağı susam
yarım limon
yarım su bardağı fıstık içi
3 kaşık sade yağ
yarım bardak kuru üzüm
tuz
İrmik tavada yağ ile pembeleşinceye kadar kavrulur. Pekmez ayrı tencerede bir iki taşırım kaynatılır. İrmik ve pekmez aynı tencereye konarak 1 bardak su eklenir. Limon suyu ve tuz eklenir. Çok hafif ateşte 10-15 dakika pişirilir. Ateşten alınarak soğumaya alınır. Avuç arasında sıkımlar yapılarak susama bulanıp tabaklara dizilir. Üzüm ve fıstık serpilerek servis yapılır.
|
|