|
|
Pekmezli Kaçamak |
|
amator
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 22.04.2006
Mesajlar: 147 Şehir: Kecioren |
Kısa URL: https://ml.md/lc5198
Gönderme Tarihi: 17.Haz.2006
3,342 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEMELER
Yarım kg mısır unu
8 bardak su
Yarım çay bardağı sıvı yağ (suyuna katılır)
2 tatlı kaşığı tuz (suyuna katılır)
1 çorba kaşığı salça
100 gr tereyağı
100 gr beyaz peynir
Yeterince pul biber
1 çay bardağı pekmez
YAPILIŞ TARİFİ
Önce 8 su bardağı suyu tencerede kaynayıncaya kadar ısıtın. Kaynamaya başlayınca suyun ortasına gelecek şekilde mısır ununu dağıtmadan dökün.
Kaşıkla karışımın 5-6 yerinden delikler açıp hava almasını sağlayın. 10 dakika kadar pişirip karıştırarak helva kıvamına gelince kaşık kaşık servis yapılacak tabağa aktarın.
Aktarma işlemini tamamladıktan sonra üzerine tereyağlı salça döküp, peynir ve pul biberden katıın, üzerine pekmez katarak, sıcak servis yapın. Pekmezli kaçamağı çayla birlikte kahvaltılarda yiyebilirsiniz.
|
|
Pekmezli Kaçamak Tarifleri Diğer İkram Tarifleri
|
|