https://www.sabah.com.tr
2 paket peksimet
Şerbeti için:
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı su
Muhallebisi için:
1 su bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı mısır nişastası
1 litre süt
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı tereyağı
Portakallı sos:
2 yemek kaşığı mısır nişastası
2 yemek kaşığı toz şeker
2 su bardağı portakal suyu
Üzeri için:
Portakal dilimleri
İlk olarak şerbetimizi hazırlıyoruz.. Tencerede toz şekeri karamelize ediyoruz. Şeker eridiğinde üzerine suyu ilave ediyoruz. Tepsiye peksimetleri diziyoruz. İlk sıcağı çıkan şerbeti üzerine eşit olacak şekilde döküyoruz ve şerbeti çekmesini bekliyoruz. Ardından tenceremize şeker, un, nişasta ve sütü alıp iyice karıştırıyoruz. Muhallebimiz göz göz olana dek karıştırarak pişiriyoruz. En son vanilya ve tereyağını ekleyip çırpıyoruz.Şerbetini çeken peksimetlerin üzerine ilk sıcaklığı çıkan muhallebiyi döküp yayıyoruz. Son olarak portakallı sos için tenceremize nişasta, şeker ve portakal suyunu koyup pişiriyoruz. Koyulaşan sosu 5 dakika sonra muhallebimizin üzerine döküyoruz.
|