|
|
Pelit Bohça |
|
AyGölgesi
Super MOD
Kayıt: 31.03.2006
Mesajlar: 2719 Şehir: Giresun |
Kısa URL: https://ml.md/lc118585
Gönderme Tarihi: 01.Ağu.2016
1,263 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı su
2 adet yumurta
750 gr margarin
1 çay kaşığı limon tuzu
2 çay kaşığı tuz
1 kg un
4 su bardağı dövülmüş ceviz içi
1 su bardağından az toz şeker
Üzerine:
Yarım su bardağı antepfıstığı
Şerbeti için:
2 su bardağı toz şeker
1 su bardağı su
Yarım limon suyu
Su, yumurta, limon tuzu, tuz ve margarini bir kapta karıştırın. Üzerine unu ilave edin ve işice karıştırıp buzdolabına alın. Yarım saat dinlendirin. 5 mm kalınlığında açın ve yuvarlak bisküvi kalıplarıyla kesin. Dövülmüş cevizi şekerle karıştırın ve hamurların ortasına koyup yarım ay şeklinde katlayın. Kenarlarını içeri doğru kıvırın. Dilerseniz çatalla şekillendirin, önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarana dek pişirin.
Şerbeti için su ve şekeri kaynatın. İndireceğinize yakın limon suyunu ilave edip bir iki taşım kaynattıktan sonra ateşten indirin.
Şerbet sıcakken pişirdiğiniz ve soğuttuğunuz hamurların üzerine gezdirin. Biraz ılınınca üzerine dövülmüş antepfıstığını serpin.
|
|
Pelit Bohça Tarifleri Güllaç Tarifleri
|
|