Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Türkmen Yemekleri > Perde Pilav (Türkmen) (1 adet - 63,027 defa bakıldı)

Perde Pilav (Türkmen)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Etnik Arap Yemekleri
Arnavut Yemekleri
Boşnak Yemekleri
Çerkez Yemekleri
Ermeni Yemekleri
Gürcü Yemekleri
Kürt Yemekleri
Laz Yemekleri
Levanten Yemekleri
Makedon Yemekleri
Pomak Yemekleri
Roman Yemekleri
Rum Yemekleri
Rumeli Yemekleri
Süryani Yemekleri
Tatar Yemekleri
Trakya Yemekleri
Türkmen Yemekleri
Yahudi Yemekleri
Yörük Yemekleri
Diğer Etnik Yemekler
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Perde Pilav (Türkmen)

Ulviye Türkmen
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 22.08.2007
Mesajlar: 41
Şehir: Urfa
Kısa URL: https://ml.md/lc39179
Gönderme Tarihi: 12.Ağu.2009
2,450 defa indirildi / yazdırıldı




Türkmeneli TV

Malzemeler:
3 bardak pirinç
4 adet patetes
1,5 bardak bezelye
3 adet havuç
0,5 bardak badem
0,5 bardak kuş üzümü
tavuk eti
tuz, karabiber, tarçın ve yufka

Hazırlanışı:
Önce pirince tuz, k.biber ve tarçın ekleyip kavuruyoruz daha sonra su ekleyip kapağını kapatıyoruz. Diğer tarafta patatesleri küp küp doğrayıp kızartıyoruz. Bademleri, bezelyeyi, havucu ve tavuğu da kavuruyoruz, bunlari hepsini karistirip pilava ekliyoruz. Baska bir tencereyi önce yağlayıp, iki adet yufkayı döşeyip pilavi ortasina boşaltıyoruz. Yufkanın kenarlarıyle pilavın üstünü kapatıyoruz. Eğer yufka küçük gelirse ekstra bir yufkayla üstünü kapatıyoruz. Yufkanın üzerini yağlayıp fırına bırakıyoruz. Altı üstü kızarana kadar pişiriyoruz. Daha sonra hafif soğumasını bekleyip bir tepsiye ters çeviriyoruz ki kek gibi kalıp çıksın.


ML® Perde Pilavı için tıklayın

ML® Türkmen Dolması için tıklayın






Perde Pilav (Türkmen) Tarifleri Türkmen Yemekleri



(1 adet Perde Pilav (Türkmen) 63,027 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort