3 su bardağı un
3 adet yumurta
100 gr. yumuşak tereyağı
1 çay bardağı yoğurt
Tuz
İÇ HARCI İÇİN:
1/2 paket yüksük makarna
2 su bardağı bezelye
300 gr. kıyma
1 adet soğan
1 adet yumurta
Domates sosu
250 gr. kaşar peyniri
Galeta unu
Tuz, karabiber
Makarnayı ve bezelyeyi haşlayın. Kıyma, rendelenmiş soğan, yumurta, kıvamını alması için biraz galeta unu, tuz ve karabiberi yoğurun ve küçük köfteler yapıp tereyağında kızartın. Haşlanmış makarna, haşlanmış bezelye, kızarmış köfteler, rendelenmiş peynir ve tuzu karışıma katın. Un, yumurta, tereyağı, yoğurt ve tuzu yoğurun ve 10 dakika dinlendirin. Küçük bir parça kapak için ayırıp kalan hamuru açın ve tereyağıyla yağlanmış kalıba yerleştirin. Makarnalı harcı içine doldurun. Kalan hamuru kapak olarak kapatın. Yumurta sarısı sürüp 200 derecedeki fırında pişirin.
|