|
|
Peru Pilâvı |
|
zafira
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 27.02.2007
Mesajlar: 276
|
Kısa URL: https://ml.md/lc13860
Gönderme Tarihi: 20.May.2007
2,939 defa indirildi / yazdırıldı
|
Bîr tavaya 2 çorba kaşığı zeyrinyağıyle 1 çorba kaşığı sadeyağ koyup bunu orta ısılı ateşte eritmeli. Yağ ısınınca küçük parçalara doğranmış tavuk etini (tavuk yoksa et parçaları, hattâ jambon veya salam da olabilir) katmalı. Bir-iki dakika kuvvetli ateşte kızartmalı. Sonra 1 kutu konserve iç bezelyenin suyunu döktükten sonra bezelyeyi tavadakilere katmalı. Gerektikçe azar azar kaynar et suyu katarak tavadakileri on dakika kuvvetli bir ateşte pişirmeli. Bezelyeler pişince bir başka kapta pişirilerek demlendirilmekte olan pirinç pilâvına katmalı. Pilâvı bir-iki defa karıştırdıktan sonra servis tabağına almalı ve servis yapmalı. İsteyenler iç bezelyeye iki domates de katabilirler.
|
|
Peru Pilâvı Tarifleri Diğer Ülkelerin Yemekleri
|
|