|
|
PERVANE |
|
serenat
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 16.06.2007
Mesajlar: 32 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc15309
Gönderme Tarihi: 16.Haz.2007
2,091 defa indirildi / yazdırıldı
|
8 kişilik
1 adet yumurta
1 fincan yoğurt
1 fincan sıvıyağ
1 paket kabartma tozu
Alabildiğince un
Üzeri için:
Hindistancevizi veya çekilmiş fındık
Kızartmak için:
Sıvıyağ
Şerbet için:
İki buçuk su bardağı su
3 su bardağı tozşeker
1/4 limon dilimi
Ön hazırlık olarak su, şeker ve yarım limon dilimini kaynatıp, soğutun. Şerbeti buzdolabına koyup, İyice soğumasını sağlayın. Şerbeti iki ayrı kaba alın. Hamuru hazırlamaya başlayın. Yumurtayı, yoğurt ve yağı bir kapta karıştırın. İçine unu, kabartma tozunu ekleyin (Un ilavesi, ele yapışmayacak bir hamur elde edecek kadar olmalı). Hamuru iki bezeye ayırıp, kalınca iki yufka açın. Ve yufkaları 2 cm lik kareler halinde kesin. Karenin karşılıklı iki ucunu yapıştırın. Diğer iki ucu ise ters yönde (arkada) yapıştırın. Kızdırılmış sıvıyağda hamurları birkaç partide kızartın. Kızartma esnasında delikli kepçe ile 1-2 kez karıştırın. Kızaran hamurları, yağlarını iyice süzdürerek, çıkarın. Hemen soğuk şerbete bırakın. Kalan parçalan kızartın. İkinci kaptaki şerbete alın. Kızaran hamurları servis tabağına, şerbetini süzerek alın. Diğer hamura da aynı işlemi uygulayın.
ML® Pervane için tıklayın
|
|
PERVANE Tarifleri Güllaç Tarifleri
|
|