İdil Tatari
100 gram fesleğen
25 gram çam fıstığı
2 diş sarımsak
2 yemek kaşığı parmesan peyniri
2-3 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
4 kare milföy hamuru
1/2 kabak
1/2 kırmızı biber
1/2 sarı biber
Rendelenmiş mozzarella peyniri
1 yemek kaşığı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı domates salçası
3/4 çay kaşığı kimyon
3/4 çay kaşığı kekik
Tuz
Karabiber
Pesto sos için fesleğen, çam fıstığı, sarımsak, parmesan ve zeytinyağını blender'dan geçirin.
Milföy hamurlarının içine en alta salça, hazırladığınız pesto sos, tuz, karabiber, kimyon ve kekik serpiştirerek 3er dilim kabak, biraz kırmızı biraz sarı biber koyup, mozzarella peyniri ekleyip kapatın.
Kenarlardan sıvı yağ geçirip fırına verin, kabarana kadar pişirin.
|