|
|
Peynir Kesim Metotları |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc97884
Gönderme Tarihi: 01.May.2014
4,070 defa indirildi / yazdırıldı
|
Peyniri doğru bir biçimde kesebilmek için önce klasik geometrik kurallara uygun şekilde dilimlemek gerekmektedir. Daha sonra köşeli, yuvarlak biçimde, silindir şeklinde vb. kesiliş şekilleri ona göre yapılmalıdır.
Sert peynir şekilleri tıpkı İtalyan Permesan ya da Parmigiano Reggiano biçimlendirilmesi gibi sert peynir bıçağıyla parçalara ayrılır. Böylece gelen konuklar peynirleri istedikleri gibi yeme imkânına sahip olurlar.
Rende peyniri olarak Schweizer ekstra sert peynir Sbrina diye tanınmıştır.
Rendelenmiş peynir her zaman servis edilen masanın üstünde durmamalıdır. Bu tür peynirlerin olması gereken yer peynir büfesidir.
Kama şeklinde önceden kesilen peynir parçaları rende ile dikdörtgen şeklinde kesilebilir.
Kama Şeklinde Kesim: Peynirler uç noktadan yan kesilir. Son kalan 1/3 uzunlamasına kesilir.
Blok Şeklinde Kesim: Sert olan ve dilimlere ayrımlaş olan peynirler önceden kesilen bıçak şeklinde peynirler ince tarafından kesilir ve ikiyle ayrılır.
Çevirme Şeklinde Kesim: Bu yöntemde özel peynir çevirme makinesi kullanılır. Kesim için ayarlanabilir bir kesim ağzı bulunmaktadır. İstenilen kalınlıkta peynir bloklarını üstünden kesilebilir.
Oval Şekilde Kesim: Yumurta şeklinde(oval) kesim şeklinde peynir yan ve kalın olmayacak şekilde ince kesilmelidir.
Kesim sırasında peynir bıçağa yapışabilir. Bunu önlemek için bıçak zaman zaman bir kap içinde getirilmiş olan ılık suya batırılmalıdır. Rokfor, gorgonzola gibi ağır kokulu peynirleri kesmek için ayrı bir bıçak kullanılmalıdır.
|
|
Peynir Kesim Metotları Tarifleri Sofra Düzeni ve Servis
|
|