Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Kurutma Tarifleri > PEYNİR SALAMURASI (1 adet - 105,426 defa bakıldı)

PEYNİR SALAMURASI


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Çorba Tarifleri
Salatalar
Makarnalar
Pilavlar
Yumurta Yemekleri
Sebze Yemekleri
Zeytinyağlılar
Dolmalar
Baklagiller
Et Yemekleri
Kebaplar
Köfteler
Sakatatlar
Tavuk Yemekleri
Balıklar
Soslar
Reçeller Marmelatlar
Hoşaflar Kompostolar
Turşular Konserveler
Dondurulma Tarifleri
Konserve Tarifleri
Kurutma Tarifleri
Salamura Tarifleri
Turşu Tarifleri
Diğer Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


PEYNİR SALAMURASI

#1
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 12.09.2010
Mesajlar: 28
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc55916
Gönderme Tarihi: 12.Eyl.2010
4,980 defa indirildi / yazdırıldı




Ağustos'ta yapılan yağlı peyniri sabun kalıbı gibi parça parça doğraymız. Bir fıçının altına tuz ekiniz. Üzerine bir sıra peynir diziniz. Tekrar tuz ekerek peynir diziniz. Böylece bir kat tuz, bir kat peynir dizerek fıçıyı doldurunuz. Sonra fıçının üstüne bir tahta, tahtanın üstüne de bir taş koyunuz. Peynir zamanla suyunu koyuverecek ve peynir suyu tahtanın üstüne çıkacaktır. Bu suyun yüzünde ve fıçının kenarlarında oluşacak küfleri yok ediniz. Gerektiği zaman fıçı üstündeki taşı ve tahtayı kaldırarak size gereken miktarda peyniri alarak fıçının üstünü düzeltiniz. Tekrar tahtasını kapayıp, taş baskısını da üzerine koyunuz. Yalnız sık sık suyun yüzünde ve fıçının kenarlarında oluşan küfleri almayı unutmayınız. Fıçıdan çıkan peynir tuzludur. Bu tuzu gidermek için peyniri adi suda durdurmalıdır. Tuzlu peyniri ne kadar fazla adi suda tutarsanız, tuzu o kadar azalır. Tuzun tamamiyle gitmesini istiyorsanız adi suyu birkaç kez değiştiriniz. O zaman peynir tamamiyle tuzundan arınır ve kaymak gibi olur. Eğer fıçıda peynirin suyu azalır da su fıçının üstüne çıkmazsa adi suya tuz koyarak tuzlu su yapın. Bu suyun istediğiniz gibi tuzlu olup olmadığını anlamak için suya yumurta atınız. Yumurta suyun üstüne çıkıncaya dek tuz koyunuz. Böylece hazırlanan tuzlu suyu süzerek salamura fıçısına katınız.






PEYNİR SALAMURASI Tarifleri Kurutma Tarifleri



(1 adet PEYNİR SALAMURASI 105,426 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort