4 adet temizlenmemiş enginar
2 adet limon
Yeteri kadar su
4 adet kesme şeker
1 su bardağı ufalanmış beyaz peynir
4 dal taze soğan
4 çorba kaşığı krema
4 adet kiraz domates
2 dal dereotu
Tuz
Karabiber
Pulbiber
Enginarların saplarını kesip yapraklarının üst kısımlarını makasla düzeltin. Orta kısımlarındaki mor yaprakları koparıp iç kısmındaki tüylü bölümü kaşıkla temizleyin. Yıkayıp üzerlerine 1 limonun suyunu sürün ve düz bir tencereye yerleştirin. Enginarların yarısına gelecek kadar su, 1 limon suyu, tuz ve kesme şeker koyun. Tencerenin büyüklüğünde bir parça yağlı kağıdı ıslatıp, yırtmadan sıkın ve enginarların üzerine kapatın. Tencerenin kapağını kapatıp 30 dakika pişirin. Sudan alıp servis tabağına yerleştirin. Sos için peyniri iyice ezip üzerine ince kıyılmış taze soğan, krema, enginarın haşlama suyundan 3 çorba kaşığı, tuz, karabiber ve pulbiber ekleyip karıştırın. Sosu enginarlara paylaştırın. Pulbiber serpin. Dereotu ve kiraz domatesle süsleyerek servis yapın.
|