Malzemesi:
1 adet orta boy karnabahar
60 gr. tereyağı
60 gr. un
1 litre süt
80 gr. rendelenmiş kaşar peyniri
Tuz
Karabiber.
Hazırlanışı:
Karnabaharı bütün olarak yıkayın. 2 litre su ile birlikte bir tencereye koyun. 5 dakika kadar haşlayın. Sonra suyunu süzün. Başka bir tencerenin içinde 1.5 litre suyu kaynatın. Karnabaharı tekrar bu suya koyup, 30 dakika daha haşlayın. (Böylece karnabaharın hazmı daha kolaylaşacaktır.) Küçük bir kabın içinde tereyağını eritin. Unu ilave edin ve karıştırın. Soğuk sütü bir defada üzerine döküp, karıştırın. Malzeme kalınlaşıncaya kadar karıştırmaya devam edin. Tuz ve karabiber ile tadlandırıp, 60 gr. peyniri de ilave edin. 10 dakika kadar pişirin. Karnabaharın suyunu süzüp, servis tabağına yerleştirin. Üzerine sosu dökün, kalan peyniri üzerine serpin ve servis yapın.
|