1,5 su bardağı un
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
2 yemek kaşığı tereyağı (oda sıcaklığında)
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı sarımsak tozu (opsiyonel)
1 çay kaşığı kabartma tozu
4–5 yemek kaşığı su (hamurun kıvamına göre ayarlanacak)
Geniş bir kapta un, kabartma tozu, tuz ve baharatları karıştırın.
Rendelenmiş kaşarı ve tereyağını ekleyin, kumlu bir kıvam alana kadar yoğurun.
Suyu azar azar ilave ederek ele yapışmayan, toparlanan bir hamur elde edin.
Hamuru iki yağlı kağıt arasına alın ve ince bir şekilde açın.
Ne kadar ince açarsanız krakerler o kadar çıtır olur.
Pizza kesici veya bıçak yardımıyla hamuru kare, dikdörtgen veya dilediğiniz şekillerde kesin.
Kesilen hamurları yağlı kağıt serili tepsiye dizin.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 12–15 dakika kadar hafif nar rengi alana kadar pişirin.
Fırından çıkan krakerleri oda sıcaklığında soğumaya bırakın.
Kapaklı kavanozda günlerce tazeliğini korur.

|