Malzeme
- Hamuru:
- 1 su bardağı sıvı Sana
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı yoğurt
- 3 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 su bardağı rende Kaşar
- Harcı:
- 2 adet pırasa
- 1 adet kabak
- 3 yemek kaşığı Sana Kase
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
- Tuz ve karabiber
Hazırlanışı
Pırasayı ayıklayıp, kıyınız.
Kabağın kabuğunu kazıyıp, rendeleyiniz.
Harcı için: yayvan bir tavada Sana Crème Bonjour u kızdırıp, içine kıyılmış pırasaları, rendelenmiş kabakları, kekik, kırmızı pul biberi, tuz ve karabiberi ekleyip, kavurunuz.
Kavrulmuş harcı yayvan bir tabağa alıp, soğutunuz.
Bir kâsenin içerisinde yumurtaları ve Sıvı Sana'yı çırpınız.
Krema kıvamına gelince içine yoğurdu, tuzu, unu ve kabartma tozunu eleyerek ekleyip, karıştırınız.
Harcın içine rendelenmiş kaşarı ve soğuttunuz harcı koyup, tahta kaşıkla karıştırınız, Kek harcını sıvı sana ile yağlanmış kek kalıbına dökünüz.
Önceden 185 derece de ısıttığınız fırında 185º C'de 30-35 dakika pişiriniz.
Keki kalıbında soğutup, servis tabağına alıp, servis ediniz.
|