100 gr. beyaz peynir
1 çorba kaşığı tereyağı
1 diş sarmısak
1 çorba kaşığı ince kıyılmış
Maydanoz
1 çorba kaşığı ince kıyılmış dereotu
5 adet dolmalık biber (Yeşil ve kırmızı karışık)
1 paket kanepe ekmeği
Pulbiber
Öncelikle peynir ve 1 çorba kaşığı tereyağını krema kıvamına gelene dek ezip karıştırın.
Sarmısağı dövüp yağlı karışıma ekleyin.
Son olarak maydanoz ve dereotunu katın.
Tepesi kesilip, tohumları çıkarılmış biberlerin içine peynirli karışımı kaşıkla bastırarak ve hiç boş yer kalmayacak biçimde doldurun.
15 dk. kadar buzdolabında bekletin.
Kanepe ekmeklerini ikiye ayırın.
Üzerlerine mayonez sürün.
Hazırladığınız dolma biberleri dilimleyip, ekmeklerin üzerine yerleştirin.
Dilerseniz üzerine pulbiber serpip, servis yapın.
|