Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

PEYNİRLİ ÇARŞI BÖREĞİ


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Kek Tarifleri
Kurabiye Tarifleri
Pasta Tarifleri
Hamur İşleri
Börek Tarifleri
Alt Üst Böreği Tarifleri
Açma Börek Tarifleri
Baklava Yufkasından Börek Tarifleri
Bohça Böreği Tarifleri
Cevizli Börek Tarifleri
Çarşaf Böreği Tarifleri
Etli Börek Tarifleri
Gül Böreği Tarifleri
Ispanaklı Börek Tarifleri
Hazır Yufkadan Börek Tarifleri
Kabaklı Börek Tarifleri
Karnıyarık Böreği Tarifleri
Kıymalı Börek Tarifleri
Kol Böreği Tarifleri
Makarna Böreği Tarifleri
Mantarlı Börek Tarifleri
Mercimekli Börek Tarifleri
Milföyden Börek Tarifleri
Muska Böreği Tarifleri
Paçanga Böreği Tarifleri
Pastırmalı Börek Tarifleri
Patatesli Börek Tarifleri
Patlıcanlı Börek Tarifleri
Pazılı Börek Tarifleri
Peynirli Börek Tarifleri
Pırasalı Börek Tarifleri
Puf Böreği Tarifleri
Rulo Börek Tarifleri
Sebzeli Börek Tarifleri
Sigara Böreği Tarifleri
Sodalı Börek Tarifleri
Sosisli Börek Tarifleri
Su Böreği Tarifleri
Sucuklu Börek Tarifleri
Talaş Böreği Tarifleri
Tava Böreği Tarifleri
Tavuklu Börek Tarifleri
Tepsi Böreği Tarifleri
Zarf Böreği Tarifleri
Çörek Tarifleri
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Sütlü Tatlılar Pelteler
Meyve Tatlıları
Helvalar
Dondurmalar
Kanepeler
İçecekler
Şekerlemeler
Tatlı Soslar
Diğer İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


PEYNİRLİ ÇARŞI BÖREĞİ

perspektif
Aşçı
Aşçı

Kayıt: 27.03.2009
Mesajlar: 19
Şehir: İzmit
Kısa URL: https://ml.md/lc34840
Gönderme Tarihi: 27.Mar.2009
2,085 defa indirildi / yazdırıldı




350 gram un (7 kahve fincanı)
30 gram sadeyağı, ya da margarin hamurun içine (1,5 çorba kaşığı)
115 gram sadeyağı, ya da margarin hamuru sıvamaya (1/2 bardak)
185 gram su (3/4 bardak)
1 adet yumurta sarısı
10 gram tuz (1 çorba kaşığı)
AÇMAK İÇİN:
50 gram un (1 kahve fincanı)
50 gram zeytinyağı (3/4 kahve fincanı)
PEYNİR İÇİ:
175 gram beyaz peynir
1 yumurta akı
1/2 demet maydanoz
ÜSTÜNE:
1 adet yumurta

1 Hamur açılan tahtaya 350 gram un eledikten sonra, unun ortasını havuz gibi açmalı ve bu yere; bir buçuk silme çorba kaşığı sadeyağı bir adet yumurta sarısı ile, içine 1 çorba kaşığı tuz katılmış üç çeyrek bardak da su katarak hepsini karıştırmalı ve yuğurarak orta sıkılıkta bir hamur yapmalı, sonra elde edilen bu hamuru yuğurarak az uzattıktan sonra 10 eşit parçaya kesmeli ve kesilen parçaların üstlerine bastırarak yassılttıktan sonra üstlerine nemli bir bez Örtmeli, yarım saat kadar dinlenmeye bırakmalıdır.
2 Yarım saat sonra hamurları alarak, üstü hafifçe unlanmış taş ya da tahtada bunları teker teker merdane ile aşağı yukarı 10-12 santim yâni küçük bir tabak çapında yuvarlak açmalı, sonra da açılan her hamuru yan yana olmak üzere tahta, ya da taş hamur masasına sıralamalıdır.
3 Sonra bu yuvarlak hamurlara, parmağın ancak dayanabileceği sıcaklıkta 125 gram sadeyağ, ya da margarinin yarısını avuç ile yaymalı ve yedirmeli, hamurlara eşit bir surette yağ sürmeli ve üstüne yağ sıvanmış her küçük hamuru üç üçe katladıktan sonra, aksi yönde tekrar üçe katmalı, katmerlenmeli ve tekrar üstlerine nemli bir bez örterek yarım saat daha dinlenmeye bırakmalıdır.
4 Yarım saat sonra, hamurları teker teker, üstü unlanmış hamur tahtasında küçült bir tabak çapında açmalı ve yine ılık olmak üzere, kalan yağı eşit bir şekilde sıvamalı ve tekrar üçe katladıktan sonra, yarım saat daha dinlenmeye bırakmalıdır.
5 Sonra bunları teker teker alarak, üstü zeytinyağlanmış tahtada, altları belli belirsiz görünür bir hale gelinceye kadar hamurları oklava ile aşağı yukarı 15-16 santim yani bir yemek tabağı büyüklüğünde açmalı, sonra da açılmış her bir hamurun ortasına; çatalla ufalanmış ve içine 1 adet yumurta akı, ve kıyılmış yarım demet maydanoz katılmış 175 gram beyaz peynirle hazırlanmış peynirli içi bir çorba kaşığı hesabiyle böldükten sonra hamurları tıpkı bohça katlar gibi dörtköşe katlamalıdır. Sonra da katlanmış bu hamurları, içi hafifçe ıslatılmış fırın tepsisine bir buçuk parmak ara ile döşemelidir.
6 Sonra, tepsiye döşemiş olduğumuz böreklerin üstlerine fırça ile 1 adet yumurta sarısı sürdükten sonra tepsiyi orta kuvvetteki fırına sürerek hamurlar kabarıp da üstleri iyice kızarıncaya kadar aşağı yukarı 20 - 25 dakika arasında pişirmeli ve servis yapmalıdır.






PEYNİRLİ ÇARŞI BÖREĞİ Tarifleri Baklava Yufkasından Börek Tarifleri



(1 adet PEYNİRLİ ÇARŞI BÖREĞİ 50,443 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort