125 g Sana yağı
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı ayçiçek yağı
1 adet yumurta beyazı
1 çay kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
Harcı İçin:
1 su bardağı rendelenmiş beyaz peynir
Yarım su bardağı rende ceviz
1 çay kaşığı kırmızı pul biber
Üzeri için yumurta sarısı
Derin bir kabın içine, bir miktar unu, sana yağını, ayçiçek yağını, yoğurdu yumurta beyazını, tuzu ve kabartma tozunu, koyup iyice yoğurunuz.
Hamur ele yapışmayacak kıvama gelene kadar un ilave edip, yoğurmaya devam ediniz. Kıvamı gelen hamuru, dinlendiriniz.
Hamur dinlenirken yayvan bir kapta, rendelenmiş beyaz peyniri, rendelenmiş cevizi, kırmızı pul biberi karıştırınız.
Dinlenmiş hamuru, hafif unlanmış tezgâhta yoğurup, bezelere ayırınız. Bezeleri, unlanmış merdane ile 1 parmak kalınlığında açıp, ağzı geniş bir bardak ile kesiniz.
Hamurun içine peynirli cevizli harçtan koyup, kenarlarını iyice bastırarak kapatınız.
Sıvı Sana ile yağladığınız tepsiye poğaçaları dizip, üzerlerine bir fırça yardımı ile yumurta sarısını sürünüz.
Önceden 185 derece de ısıttığınız fırında poğaçaların üzerleri pembeleşinceye kadar pişirip, sıcak olarak servis ediniz.
|