https://www.elele.com.tr
3 adet yufka
200 gr beyaz peynir
İri dövülmuüş ceviz içi
Pul biber, kara biber
Üzeri için:
Susam
Çörekotu
Harç için:
2 adet yumurta
½ su bardağı süt
½ su bardağı sıvı yağ
3 yufkayı üzerlerine önce yumurtalı-sütlü harçtan sürüp, sonra peynirli- cevizli içten serperek üst üste koyun. Yumurtalı-sütlü harcın bir kısmını böreğin üzerine sürmek için bir miktar ayırın. Yufkanın iki kenarını biraz içeri katlayarak rulo yapın. Rulonun üzerine yumurtalı harcı sürün. Susam ve çörekotu serpin. Rulo halindeki börekten yaklaşık 2 cm kalınlığında parçalar kesin, tepsiye dizin. Tepsiye dizdiğiniz böreklerin üzerine yumurtalı-sütlü harçtan birer yemek kaşığı dökün. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında kızarana kadar pişirin.
|