|
|
Peynirli Dereotlu Börek |
|
Yemek Tarifleri
Robot
Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye |
Kısa URL: https://ml.md/lc54695
Gönderme Tarihi: 19.Ağu.2010
1,989 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler
1 adet yufka
150 gr. lor peyniri
1/2 ActiFry kaşığı dereotu (ince doğranmış)
1 adet yumurta sarısı
1 adet yumurta beyazı
1 ActiFry kaşığı sıvı yağ
Tuz
Karabiber
Börek harcı için lor peyniri, dereotu, yumurta sarısı, tuz ve karabiberi bir karıştırma kabında ezerek karıştırın. Yufkayı ortadan ikiye bölüp 5 cm. kalınlığında ve 10-15 cm. uzunluğunda şeritler halinde kesin.
Yufkaların uç kısmına 1 tatlı kaşığı peynirli harç koyun. Üçgen şeklinde sararak yufkanın en sonuna doğru gelin. Kapatmadan önce yufkanın ucuna fırça ile yumurta beyazı sürüp yapıştırın. Derin dondurucuda en az 1 saat dinlendirin.
Pişirme haznesine sıvı yağı koyup ActiFry’ı çalıştırın. 2 dakika sonra porsiyonlar halinde börekleri ilave edip 10 dakika pişirin.
Böreklerin açılmaması için bir seferde maksimum 8 adet börek pişirmenizi tavsiye ediyoruz. Böreğin harcını çeşitlendirerek farklı tarifler de yaratabilirsiniz.
|
|
Peynirli Dereotlu Börek Tarifleri Tefal Yemek Tarifleri
|
|