100 Gr Sana Hamurişi
1 Tatlı Kaşığı tuz
1 Tutam dereotu
1 Çay Bardağı sıvı yağ
1 Su Bardağı kaşar peyniri
3 Adet yumurta
1 Paket kabartma tozu
1 Çay Bardağı süt
1 Kase beyaz peynir
Bir karıştırma kabına yumurtayı, soğuk sütü, sıvıyağ, margarini koyup çırpma teliyle karıştırıyoruz. Daha sonra karışıma tahta kaşıkla devam ediyoruz. Üzerine ince kıyılmış dereotu, rendelenmiş kaşar ve ufalanmış beyaz peyniri ilave edip karıştırıyoruz. Aldığı kadar unu, kabartma tozunu ve tuzu ilave edip kıvamını biraz katı hale gelinceye kadar karıştırıyoruz.Ortası delik olan kalıbımızın içini margarinle yağlıyoruz. Kalıbımız hazır hale gelince hazırladığımız harcı boşaltıyoruz. Üzerine kaşıkla düzeltip 170 derecelik fırında 30-40 dakika pişiriyoruz.
|