Malzemeler
4 adet orta boy domates.
1 çorba kaşığı fesleğen.
6 çorba kaşığı bayat ekmek içi.
4 çorba kaşığı rendelenmiş Sütaş kaşar peyniri.
3 çorba kaşığı zeytinyağı.
Karabiber.
Hazırlanışı
Domatesleri yıkadıktan sonra bir tatlı kaşığı yardımı ile içlerini boşaltın ve tuzlayın. Derin bir kabın içinde ekmek kırıntıları, fesleğen, tuz, karabiber ve zeytinyağını iyice karıştırın. Hazırladığınız harcı kaşık yardımıyla domateslerin içine doldurun ve alt kısımlarının boş kalmaması için üzerinden bastırın. Isıya dayanıklı, yağlanmış fırın kabına domatesleri yerleştirin. Üzerlerine rendelenmiş Sütaş kaşar peyniri serpiştirip önceden orta derecede ısıtılmış fırında 12 dakika pişirin. Sıcak olarak ikram edin.
|