|
Peynirli Kadayıf (Diyarbakır) |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc174512
Gönderme Tarihi: 08.Ekm.2023
303 defa indirildi / yazdırıldı
|
İrfan Rıza Yazıcıoğlu
1 kg tel kadayıf
750 gr tuzsuz taze peynir
200 gr tereyağı
3 kaşık pekmez
1 kg toz şeker
4 su bardağı su
Tepsiye tereyağı ve pekmez sürülür kadayıfın yarısı tepsiye bastırılarak yerleştirilir.
Ezilmiş taze peynir üstüne serilir geri kalan tel kadayıf bastırılarak üstüne yerleştirilir.
Kızgınlaştırılmış tereyağı üstüne dökülür ve fırınlanır.
Altı kızınca ters çevrilir bir müddet daha pişirilir.
Şeker ve su ile şerbet hazırlanır ve şerbeti dökülerek hazırlanır.
|
|