Malzemesi:
300 gr. yufka
500 gr. kuru fasulya,
İç malzemesi:
50 gr. tereyağı
50 gr. yoğurt
200 gr. yumuşak beyaz peynir
Süslemek için:
1 domates
Maydanoz.
Hazırlanışı:
Yufkaları üst üste koyarak, kayık şeklinde parçalar kesin. Bunların bir kaçını üst üste oturtun ve kayıkların orta kısımlarına kuru fasulyayı doldurarak, yufkaları yağlanmış tepsiye dizip, sıcak fırında pişirin. Sonra fırından çıkardıktan sonra, içindeki fasulyaları boşaltın ve iç malzemesi için verilmiş alon tereyağını sıcak bir yerde biraz yumuşatın. Tereyağını, yoğurt ve yumuşak beyaz peynir ile iyice çırpın. Sonra yufkadan kayıkların, ortasına bu karışımdan bolca sürün. Üzerlerini dilimlenmiş domates ve maydanoz yaprakları ile süsleyip servis yapın.
Not: Peynirli kayıkların yufkasını soğutmadan hemen içlerini peynir ile doldurarak servis yapabilirseniz, bunlar daha lezzetli olacaktır. İstediğiniz takdirde, peynir ve tereyağına az miktarda maydanoz veya dereotu da ilave edebilirsiniz.
|