|
PEYNİRLİ KEK |
|
rüzgarın sesi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 10.11.2009
Mesajlar: 59 Şehir: Çankırı |
Kısa URL: https://ml.md/lc43654
Gönderme Tarihi: 12.Kas.2009
4,077 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEMESİ
4 Yumurta
1,5 Su bardağı yoğurt,
1 Küçük paket margarin (125 gr.)
1 Çay bardağı zeytinyağı
1,5 Çay kaşığı karbonat
250 Gram beyaz peynir
1 Demet dereotu
çok az tuz
3 Bardak un
YAPILIŞI
1 Dört yumurtayı 1.5 bardak yoğurtla iyice çarpınız.
2 Yağları, rende peyniri, tuzu (peynir tuzlu ise ayrıca tuz gerekmez), dere otunu ilave ediniz.
3 Karbonatla elenmiş unu katarak iyice karıştırınız.
4 Yağlanmış ve unlanmış kek kalıbına veya çukur tepsiye dökünüz.
5 Orta ısıda pişiriniz ve dilerek servis yapınız.
|
PEYNİRLİ KEK |
|
gram
Aşçıbaşı
Kayıt: 23.10.2009
Mesajlar: 20 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc42406
Gönderme Tarihi: 23.Ekm.2009
4,240 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemesi:
175 gr. rendelenmiş peynir
175 gr. yumuşak tereyağı
175 gr. un
Tuz
Biber
2 çorba kaşığı krema.
İç malzemesi:
60 gr. rendelenmiş peynir
60 gr. yumuşak tereyağı
Hazırlanışı:
Tereyağını krem haline gelinceye dek ezin. Un. peynir, tuz, biber ve kremayı içine katın. İyice yoğurarak ince bir hamur elde edin. Ellerinizi unladıktan sonra hamuru küçük bir tepecik haline getirerek soğuk bir yerde bir saat dinlendirin.
|
PEYNİRLİ KEK |
|
şakayık
Aşçıbaşı
Kayıt: 24.06.2009
Mesajlar: 23 Şehir: Sincan Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc37637
Gönderme Tarihi: 24.Haz.2009
3,898 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemesi:
3 adet yumurta
1 küçük paket margarin
2 bardak yoğurt
2 bardak peynir rendesi
aldığı kadar un
biraz maydanoz
nane
dereotu
1 paket kabartma tozu
Hazırlanışı:
Yumurtaları porselen bir kaseye kırarak telle bir iki defa karıştırın. Ezilmiş yoğurdu hafif hafif eritilmiş yağı, peynir rendesini koyarak tekrar karıştırın. Kıyılmış nane, dereotu ve maydanozu koyup tekrar karıştırın. Una kabartma tozu koyup karışıma ilâve edin. Kek kıvamına gelineye kadar un koyun. Bu karışımı yağlanmış kek kalıbına koyup orta hararetli fırında 40 dakika pişirin. Soğuyunca kesip servis yapın.
|
PEYNİRLİ KEK |
|
zirkon
Aşçıbaşı
Kayıt: 12.05.2008
Mesajlar: 20 Şehir: Kızılay-Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc23781
Gönderme Tarihi: 13.May.2008
4,204 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzeme:
1 su bardağı yoğurt
1 tatlı kaşığı karbonat
1 tatlı kaşığı tuz
50 gr tereyağı
1 su bardağı sıvı yağ
aldığı kadar un
Hamurun üst malzemesi:
100 gr beyaz peynir veya kaşar
1 baş soğan rendesi
1 tatlı kaşığı pul biber
1 yumurta
Yapılışı:
Yoğurdun içine karbonat koyun. Buna tuz, tereyağı, sıvı yağ ilave edip karıştırın. Un ilave edip yoğurun. Hamura tepsiye 2 parmak kalınlığında yayın. Hamurun üzerine çırpılmış yumurtayı sürün.
Rendelenmiş peynire, rendelenmiş soğan ile biberi katıp karıştırın. Hamımın üzerine yerleştirin. Kızgın fırına verip pişirin.
|
Peynirli Kek |
|
fatmaeryaman
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 13.02.2008
Mesajlar: 42 Şehir: Bursa |
Kısa URL: https://ml.md/lc22974
Gönderme Tarihi: 02.Nis.2008
4,196 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 adet yumurta
1 su bardağı yoğurt
3/4 bardak mısırözü yağı
200 gr. beyaz peynir
1/2 demet dereotu
Tuz
Aldığı kadar un
Kabartma tozu
Yumurta, yoğurt, kabartma tozu ve mısırözü yağını, bir kaba koyup, çırpın, 1/2 çay bardağını ayırın. Öte yandan peyniri, dereotunu ve unu ilâve edin. Kekten koyu kıvamda çırpıp, yağlı kalıba boşaltın. Ayırdığınız 1/2 çay bardağı kanşımı üzerine kaşıkla yayıp, çörekotu ile süsleyip, fırına verin.
|
Peynirli Kek |
|
zambak
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 21.02.2008
Mesajlar: 62 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc22104
Gönderme Tarihi: 22.Şub.2008
4,072 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 yumurta
1 küçük kalıp beyaz peynir (250 gr.)
8-10 dal maydanoz
1 su bardağı yoğurt
8-10 dal dereotu
3,5 su bardağı un
1 çay kaşığı karbonat
1 çay bardağı sıvıyağ
1/2 limon
1 çay kaşığı tuz
Bir kâsede yumurtaların akla sarısı karışana kadar çarpınız. Rendelenmiş peynir, yoğurt, yağ, ince kıyılmış dereotu ve maydanoz koyup karıştırınız. Limon suyunda eritilmiş karbonat ve unu karışıma ilava edip, hepsini birden karıştırınız.
Yağlanmış kalıba döküp düzeltiniz. Orta hararetli fırında pembe renkte pişiriniz. Soğuyunca dilimleyerek servis tabağına diziniz.
|
Peynirli Kek |
|
hayal
Aşçıbaşı
Kayıt: 16.12.2007
Mesajlar: 24 Şehir: Balıkesir |
Kısa URL: https://ml.md/lc20137
Gönderme Tarihi: 22.Arl.2007
4,012 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 adet yumurta
1/2 su bardağı süt
1/2 su bardağı yoğurt
1/2 su bardağı sıvı yağ
1/2 su bardağı rendelenmiş peynir
1/2 su bardağı rendelenmiş havuç
1 paket kabartma tozu
Dereotu (yeteri kadar)
Maydanoz (yeteri kadar)
Siyah zeytin (küçük küçük doğranmış)
Aldığı kadar un
Tuz
Malzemelerin hepsini karıştırıp yağlanmış fırın tepsisine dökün. Kızgın fırında pişirin.
|
Peynirli Kek |
|
gülnar
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 04.09.2007
Mesajlar: 38
|
Kısa URL: https://ml.md/lc17782
Gönderme Tarihi: 16.Eyl.2007
4,087 defa indirildi / yazdırıldı
|
1.5 paket etimek,
1 çorba kaşığı margarin,
1.5 yaprak adaçayı,
1 dilim dana jambon,
400 gram rendelenmiş çerkez peyniri,
2 adet yumurta,
tuz, karabiber
Etimekleri ve 1,5 yaprak adaçayını mikserde toz haline gelene dek parçalayın. Margarini kısık ateşte eritin. (Renk değiştirmemesine dikkat edin.) Sonra mikserde parçaladığınız peksimetlerin üzerine ekleyin. Karışımı tekrar mikserden geçirin. 18 cm çapında yuvarlak veya dikdörtgen şeklindeki bir kalıbı alüminyum folyo ile kaplayın. Peksimetli karışımı kalıba düzgün bir biçimde yayın. Fırını 180 derceye ayarlayın. Birkaç dakika ısıttıktan sonra kabı fırına yerleştirin.
Etimeklerin rengi çok hafif değişene kadar fırında pişirin. Çerkez peynirini rendeleyin. Yumurtaları bir miktar tuzla çırpın, peyniri ekleyin. Fırından çıkardığınız peksimet hamurunun üzerine peynirli karışımı yayın. Jambonları dilimleyip, peynirli harcın içine batırın. Tekrar fırına verin. Peynirler eriyip, rengi çok hafif pembeleştiğinde ,keki fırından çıkarın. Üzerine karabiber serpip servis yapın.
|
Peynirli kek |
|
lezzetler
Super MOD
Kayıt: 25.11.2006
Mesajlar: 259 Şehir: Çanakkale |
Kısa URL: https://ml.md/lc8960
Gönderme Tarihi: 26.Kas.2006
4,573 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 yumurta
1,5 su bardağı süt
1/2 çay bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
2,5 su bardağı un (kıvama göre 3 olabilir)
1 paket kabartma tozu
3 yemek kaşığı peynir yada çökelek
Bir miktar maydanoz
Yumurtayı, sütü, sıvı yağı çırpar, peyniri karıştırırız. Unu ve kabartma tozunu ilave eder çırpmaya devam ederiz. Maydanozu da koyar biraz margarinle yağladığımız kalıbımıza döker pişiririz. Piştikten sonra üzerine nemli bir bez örterseniz kekiniz yumuşak olur.
ML® Küp Kek için tıklayın
|
Peynirli Kek |
|
fert
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 25.11.2006
Mesajlar: 35 Şehir: nice |
Kısa URL: https://ml.md/lc8955
Gönderme Tarihi: 26.Kas.2006
4,405 defa indirildi / yazdırıldı
|
Hamuru:
3 su bardağı un (350 gr.)
2/3 dolu çorba kaşığı kuru Pakmaya (10 gr.)
1/4 su bardağı ılık süt (50 gr.)
50 gr. eritilmiş tereyağı
1 kahve fincanı toz şeker (50 gr.)
2 adet yumurta
1/2 çay kaşığı tuz (1 gr.)
İçi için:
175 gr eritilmiş tereyağı
3 kahve fincanı toz şeker (150 gr)
5 adet yumurta
500 gr krem peynir
1/4 su bardağı un (25 gr.)
Rendelenmiş 1 limon kabuğu
1 su bardağı kuru üzüm (115 gr.)
Üzeri için:
1 1/2 su bardağı un (175 gr.)
1 kahve fincanı toz şeker (50 gr.)
1/2 çay kaşığı tuz (1 gr.)
1 çay kaşığı tarçın (3 gr.)
75 gr. tereyağı
Hamuru hazırlayıp 20-25 dakika sıcak bir yerde dinlendirin. Diğer yanda tereyağı ve şekeri yumuşak bir krema haline gelinceye kadar çırpın, içine yumurtalan, peyniri, mısır ununu, limon kabuğu ve üzümü katın. Dinlenmiş olan hamuru ince bir tabaka halinde açın ve yağlanmış bir tepsiye veya düz bir kaba yerleştirin. Peynirli karışımı üzerine yayın. Üst malzemesini yapmak için un, şeker, tuz ve tarçını kanştınn. Yağı eritin, yavaş yavaş unun içine katın ve parmak uçlannızla yavaş yavaş ovalayın. Bu kanşımı da peynirli kanşımın üzerine yayın ve sıcak bir yerde 25-30 dakika mayalanmak üzere bırakın. Fırını 200°C'ye ayarlayın ve yaklaşık 30-40 dakika pişirin. Fırından çıkınca soğutun ve kareler halinde keserek servis yapın.
Not: Krem peynir yerine, rendelenmiş sert ve tam yağlı beyaz peynir de kullanabilirsiniz.
ML® Royal Kek (görsel)
|
Peynirli Kek |
|
DSL
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 04.12.2005
Mesajlar: 55 Şehir: İstanbul |
Kısa URL: https://ml.md/lc6763
Gönderme Tarihi: 06.Ağu.2006
4,765 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 yumurta
1 küçük kalip beyaz peynir (250 gr.)
1 su bardagi yoğurt
3,5 su bardagi un
1 çay bardagi siviyag
8-10 dal maydanoz
8-10 dal dereotu
1 çay kasigi kabonat
1/2 limon
1) Bir kasede yumurtalarin akla sarisi karisana kadar çarpiniz. Rendelenmis peynir, yoğurt, yag, ince kiyilmis dereotu ve maydanoz koyup karistiriniz. Limon suyunda eritilmis karbonat ve unu karisima ilave edip, hepsini birden karistiriniz.
2) Yaglanmis kaliba döküp düzeltiniz. Orta hararetli firinda pembe renkte pisiriniz. Sogunyunca dilileyerek servis tabagina diziniz.
ML® Şirin Kekler için tıklayın
|
Peynirli Kek |
|
Güney
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 29.04.2006
Mesajlar: 72 Şehir: tarsus |
Kısa URL: https://ml.md/lc2863
Gönderme Tarihi: 29.Nis.2006
4,653 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı yoğurt
1/2 su pardağı sıvı yağ
3 adet Yumurta (1 tanesinin sadece beyazı)
1 kase beyaz peynir (elle ufalanmış)
1/2 kase kaşar peyniri (rendelenmiş, kaşar peynir yoksa beyaz peynirin miktarı arttırılır)
İsteğe göre dereotu, maydonoz
Susam
Tuz (peynirler tuzlu değilse ilave edilebilir)
Yeterince un
Yumurtalar bir kasede çırpılır (bir tanesinin sarısı ayrılır). Üzerine yağ, peynirler, dereotu ilave edilir. Yeterince un koyulduktan sonra kulak memesi kıvamında bir hamur elde edilir.
(tatlı kek hamurları kadar akıcı olmamalı)
Yağlanmış bir tepsiye kaşık yardımıyla dökülür.
Üzerine ayırdığımız yumurtanını sarısı ve susamlar dökülerek 180 derece fırında 30-35 dak. pişirilir.
Not: Kesmek için soğumasını bekleyin yoksa dağılır.
ML® Kağıtta Peynirli Kek için tıklayın
|
Peynirli Kek |
|
Hiç Kimse
Super MOD
Kayıt: 10.02.2006
Mesajlar: 771 Şehir: Bahçelievler/ANKARA |
Kısa URL: https://ml.md/lc1398
Gönderme Tarihi: 27.Mar.2006
4,971 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 yumurta
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı margarin-zeytinyağı karışımı
3,5 su bardağı un
1,5 çay kaşığı kabartma tozu
150 gr. sert beyaz peynir (4- 5 kibrit kutusu kadar)
1 demet dereotu
1 çay kaşığı çörekotu
2,5 çay kaşığı tuz
35- 40 cm. çapında kalıp yağlanır, unlanır. Fırın ısıtılır.
Bir tencerede yumurta, yağ, yoğurt karıştırılır. Bu karışımdan 2 kaşık, üzerine sürmek için ayrılır.
Kabartma tozu ile elenmiş un, rendelenmiş peynir kıyılmış dereotu, tuz konup iyice karıştırılır.
Tepsiye boşaltılıp düzeltilir. Üzerine ayrılan yağlı yumurta sürülür. Çörek otu serpilip orta hararetli fırında pişirilir (30- 40 dakika).
Ilınınca, dilimlenip tabağa alınır.
ML® Nisan Keki için tıklayın
|
Peynirli Kek |
|
Amazon
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.06.2005
Mesajlar: 34 Şehir: Bolu |
Kısa URL: https://ml.md/lc260
Gönderme Tarihi: 03.Eyl.2005
7,105 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvıyağ
3 adet yumurta
1 kase beyaz peynir
1 demet maydanoz
3 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
Susam
Sırayla yumurta, yoğurt ve yağ karıştırılır.Karışıma unla kabartma tozu ilave edilir. Daha sonra ezilmiş peynir ve kıyılmış maydanoz da hamura eklenir. Harç yağlanmış küçük tepsiye dökülür, üzerine susam serpilir, 30 - 40 dakika orta hararetli fırında pişirilir.
|
|