https://www.elele.com.tr
500 gr un
10 gr instant maya
Yarım su bardağı ılık su
1 su bardağı süt
15 gr tereyağı
Tuz
İç harcı için
200 gr lor peyniri
1 demet maydanoz
Kızartmak için:
Zeytinyağı
Unu hamur yoğurma kabına eleyip ortasını havuz şeklinde açın. Mayayı yarım su bardağı ılık suya ekleyip karıştırın. Suyu una ilave edin. Süt, tereyağı ve tuzu ekleyip yoğurun. Hamuru 2 bezeye ayırın. Bezeleri ince açın. Kıyılmış maydanoz ve lor peynirini bir kapta harmanlayın. Yufkaların yarısının üzerine belirli aralıklarla iç harcı paylaştırıp diğer yarısını üzerine kapatın. üçgen parçalar şeklinde kesin. Börekleri zeytinyağında kızartın. Yağını süzüp sıcak servis yapın.
|