Malzemeler
Yarım paket burgu makarna
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz
Harcı için:
200 gr. Taze kaşar peynir
2 yemek kaşığı margarin
1 tatlı kaşığı kekik
1 adet göbek salata
2 adet havuç
Zeytinyağı
Hazırlanışı
Bir tencereye bol su koyup, kaynatın. İçine makarnayı, tuzu ve zeytinyağını ilave edip, 8 dakika haşlayın. Pişmiş makarnanın suyunu süzüp, soğuk sudan geçirin. Taze kaşarı küpler halinde kesin. Havucun kabuğunu kazıyıp, rendeleyin. Göbek salatayı ayıklayıp, ince ince doğrayın. Yayvan bir tavada margarini kızdırıp, içine rendelenmiş havuçları ve kekiği ilave edip, biraz kavurun. İçine kaşar peynirleri ekleyip, tüm harcı birlikte pişirin. Servis tabağına doğranmış göbek salataları koyup, soğuttuğunuz makarnaları ekleyip, iyice karıştırın. Sos olarak zeytinyağını gezdirin. Son olarak salatanın üzerine harcı koyup servis edin.
|