|
Peynirli Pide Tatlısı (Isparta) |
|
Göksen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc105173
Gönderme Tarihi: 14.Şub.2015
2,517 defa indirildi / yazdırıldı
|
Isparta İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Taze Tuzsuz Yağlı Keçi Peyniri
Pide Hamuru İçin:
1 kg Un
1,5 Tatlı Kaşığı Kuru Maya
1 Çorba Kaşığı Yoğurt
3 Çorba Kaşığı Sıvı Yağ
1 Adet Yumurta
1 Tatlı Kaşığı Şeker
Yarım Tatlı Kaşığı Tuz
3 Su Bardağı Su
Un yoğurma kabına alınarak ortası havuz şeklinde açılır. Tüm malzemeler eklenerek iyice yoğrulur ve dinlendirilir. Taze tuzsuz, yağlı keçi peynirinden harç hazırlanır. Pide şeklinde açılan hamur üzerine harç konularak fırına sürülür. Fırından çıktıktan sonra parçalara bölünür. Genişçe bir tencereye konularak üzerine bolca şeker dökülür.
|
|