|
Peynirli Pide |
|
AyGölgesi
Super MOD
Kayıt: 31.03.2006
Mesajlar: 2719 Şehir: Giresun |
Kısa URL: https://ml.md/lc1450
Gönderme Tarihi: 01.Nis.2006
5,824 defa indirildi / yazdırıldı
|
5 su bardağı un
4 çorba kaşığı margarin
1 tatlı kaşığı yaş maya
1 kahve fincanı süt
3 yumurta (2 tanesi hamura, 1 yumurta sarısı üzerine, 1 yumurta akı peynire )
1 küçük kalıp beyaz peynir
Yarım demet dereotu
2 çay kaşığı şeker
2 çay kaşığı tuz
Un elenir. Ortasına şekerli sütle ezilmiş maya, yağ, iki yumurta ve tuz konarak orta yumuşaklıkta bir hamur yapılır.
Ilık bir yerde üzeri örtülü olarak mayalandırılır.
Yumurta büyüklüğünde parçalara ayrılır. Hafif un lanmış yerde el ile açılıp peynir, dereotu ve yumurta akı karışımı konur. İki ucu peynir görünecek şekilde birleştirilir.
Ilık bir yerde bir süre daha mayalandırılıp yumurta sarısı sürülür. Orta hararetli fırında kurutmadan pişirilir.
Fırından çıkar çıkmaz üzerleri hafif yağlanır ve bir tencereye konup kapak kapatılır (yumuşak olması için).
ML® Pidecik için tıklayın
Fotoğraf "afyon lokumu" tarafından gönderildi. 02.06.2016
|
Peynirli Pide |
|
AyGölgesi
Super MOD
Kayıt: 31.03.2006
Mesajlar: 2719 Şehir: Giresun |
Kısa URL: https://ml.md/lc1451
Gönderme Tarihi: 01.Nis.2006
3,018 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı süt
1 tatlı kaşığı maya
1 tatlı kaşığı şeker
1 su bardağı erimiş margarin
1 küçük kalıp beyaz peynir
1 yumurta (sarısı üzerine, akı peynire )
Maydanoz
Dereotu
Aldığı kadar un
1 tatlı kaşığı tuz
Sütün içinde şeker ve maya eritilir.
Buna erimiş yağ, tuz konup karıştırılır. Aldığı kadar un ile orta yumuşaklıkta bir hamur yapılır.
Üzeri örtülü olarak bir süre mayalandırılır.
Yumurta büyüklüğünde parçalara ayrılır. Avuç içinde açılıp peynir, maydanoz ve yumurta akı karışımı konur. İki uç peynir görünecek şekilde birleştirilir.
Yağlanmış tepsiye dizilip üzerine yumurta sarısı sürülür. Orta hararetli fırında pişirilir.
Kurumaması için tencereye konup kapak kapatılır.
ML® Sucuklu Pide için tıklayın
|
Peynirli Pide |
|
DeliDana
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.12.2006
Mesajlar: 72 Şehir: Urfa |
Kısa URL: https://ml.md/lc9633
Gönderme Tarihi: 12.Arl.2006
3,299 defa indirildi / yazdırıldı
|
HAMUR MALZEMESİ:
500 gr. un
2 yumurta 125 gr.
SANA 1/2 bardak su
25 gr. toz maya veya hamur
mayası 1/2 çay kaşığı tuz
3 çorba kaşığı SANA (tepsiyi yağlamak için)
İÇ MALZEMESİ:
250 gr. beyaz peynir
2 yumurta
1 demet dereotu
1/2 demet maydanoz
25 gr. SANA
ÜZERİNE:
1 yumurta sarısı
2 çorba kaşığı SANA
Toz mayayı 2 çorba kaşığı ılık su ile küçük bir kasede karıştırın. 125 gr. SANA'yı eritin ve soğutun. Unu büyücek bir kaseye eleyin. Ortasını açın. Su ve mayayı koyarak elde biraz karıştırın. Sonra yumurtaları ortasına kırın tuzu ve yağı koyarak karıştıra karıştıra hamur haline getirin,iyice yoğurun. Top haline getirin. Üstünü örterek ılık bir yerde 2 saat mayalanmaya bırakın. Bu arada içi hazırlayın. Peyniri bir kasenin içine ufalayın. Yumurtaları kırın. Kıyılmış dereotu ve maydanozu, erimiş yağı ilave ederek karıştırın. Hamur mayalandıktan sonra tekrar iyice yoğurun ikiye ayırın. Bir parçasını elle uzun bir rulo yapın ve 8 parçaya kesin. Her bir parçayı merdane ile oval olarak yassı İtin. Ortasına boylamasına hazırladığınız içten koyarak yanlarını için üstüne kapayın. Fakat içi tamamen kapatmayın. Yağladığınız fırın tepsisine 5 cm. ara ile dizin. Diğer hamuru da aynı şekilde hazırlayın. Bir tepsi kafi gelmezse ikinci tepsiye dizin, tepsilerin üzerine bir bez örterek 45 dakika pidelerin kabarması için bırakın, sonra üzerlerine yumurta sarısı sürerek orta hararetteki fırında 40dakika pişirin. Fırından çıkınca pidelerin üzerine erimiş SANA'yı sürün. Pideleri kapaklı bir kapta saklarsanız yumuşak olurlar.
ML® Biberli Hamur Kızartması için tıklayın
Fotoğraf "OlurMuOlur" tarafından gönderildi. 19.04.2021
|
Peynirli Pide |
|
Mahire
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 26.05.2005
Mesajlar: 74 Şehir: Çankaya/Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc10146
Gönderme Tarihi: 22.Arl.2006
3,019 defa indirildi / yazdırıldı
|
Pide için:
Yarım kilo un
1.5 çorba kaşığı (silme) toz maya
biraz tuz
1.5 ılık su
içi:
200 gr. beyaz peynir
1 demet maydanoz
2 yumurta.
Üzerine:
1 yumurta
1 çorba kaşığı süt.
Akşamdan suya koyduğunuz peyniri temiz bir bezle kuruladıktan sonra çatalla ezin. 2 yumurtanın sarısıyla, incecik kıyılmış maydanozu ilâve edin ve bir iyice karıştırdıktan sonra bırakın bir kenara. Öte yandan, mayayı küçük bir tencereye koyun. Biraz su ve un ilâve edip iyice karıştırarak bulamaç haline getirin. Ve kapatın tencerenin kapağını. Sıcak bir yere koyup birkaç saat bekletin. Kabar-sm iyice, göz göz olsun. Sonra, hamur tahtasına unu koyup havuz gibi açın ortasını. Mayayı, tuzu ve suyu koyun buraya. Ve bir güzel karıştırıp hamur haline getirin. 8 - 9 parçaya bölüp yuvarladığınız hamurların üzerini kalınca bi-r bezle örtüp sıcak bir yere koyun şöyle bir 35 - 40 dakika. Sonra da mayası gelip kabaran bu hamurların üzerine elinizle bastırıp yayarak yuvarlak bir şekil verin. Ortalarına hazırladığınız peynirli içten birer kaşık koyun. İki yanlarını birer buçuk parmak katlayın için üzerine. Ve iki ucunu hafifçe çekip uzatıverin. Sonra da koyun tepsiye. Bir 10-15 dakika daha sıcakça bir yerde bırakın kabarsınlar. Sonra da üzerlerine, bir çukur kapta çatalla bir iyice çarpıp karıştırdığınız yumurtalı sütü fırçayla sürün. Ve harlı fırında 10 -13 dakika pişirip çıkarın. Sıcak sıcak servis yapın.
ML® Karışık Pide için tıklayın
|
Peynirli Pide |
|
DARI
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 02.03.2007
Mesajlar: 416 Şehir: Kırıkkale |
Kısa URL: https://ml.md/lc12393
Gönderme Tarihi: 05.Mar.2007
2,766 defa indirildi / yazdırıldı
|
275 gram un
250 gram gravyer peyniri
125 gram margarin yağı
4 yumurta
bir fiske cevz-i bevva
1 çay kaşığı tuz
Margarin yağının bir kaşık kadarını bir kenara ayırdıktan sonra geri kalanını bir tencereye koymalı. Tencereyi kuvvetli bir ateşe oturtmalı. Yağ erimeye başlarken tencereye birbuçuk bardak ılık suyla tuzu katmalı.
Unu elekten geçirmeli ve bir kaşık kadarını bir kenara ayırmalı. Yağlı su kaynamaya başlayınca tencereyi ateşten indirmeli ve tahta bir kaşıkla tenceredekileri çabuk çabuk karıştırırken unu katmalı ve bunu yağlı suya iyice yedirmeli. Tencereyi yeniden ateşe koymalı. Ateşin ısısını hafifletmeli. Unlu karışımı tencere nin kenarlarından kendiliğinden ayrılıncaya kadar karıştırarak ateşte tutmalı. Yağlı un hamuru tencerenin kenarlarına yapışmaz bir hal alınca kabı ateşten indirmeli. Hamur iyice ılıyınca önce cevz-i bevvayı serpmeli. Sonra yumurtaları teker teker katıp bunları yağlı una yedirmeli (yumurtanın biri iyice yedirilmeden bir ikincisini katmamalı).
Beri yanda gravyer peynirinin elli gram kadarını ince dilimlere doğramalı. Bu dilimlerden bir - iki tanesini aynen bırakmalı, öbür dilimleri ise tavla zarı gibi küçük parçalara doğramalı. 200 gram peyniri ise rendelemeli.
Bir savarin kalıbını bir kenara ayırmış olan margarin yağıyle iyice yağlamalı. Gene bir kenara ayırılmış unu üstüne serpmeli ve kalıbı iyice çevirerek unun her tarafa eşit biçimde dağılmasını temin etmeli. Sonra bu kalıba hazırlanmış hamuru boşaltmalı ve orta ısıda kızdırılmış fırına koymalı (Termostatlı fırınlarda 175 dereceye göre ayarlanmalıdır). Kalıbı 40 - 45 dakika kadar fırında tuttuktan sonra çıkarmalı ve servis tabağına başaşağı ederek pideyi oturtmalı. Ufak parçalara ve dilimlere doğranmış gravyer peynirini de pidenin üstüne boşalttıktan sonra pideyi sıcak sıcak sofraya çıkarmalı.
ML® Pide Çöreği için tıklayın
|
Peynirli Pide |
|
Meriç
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 16.11.2007
Mesajlar: 43 Şehir: Edirne |
Kısa URL: https://ml.md/lc20649
Gönderme Tarihi: 13.Oca.2008
2,674 defa indirildi / yazdırıldı
|
Hamuru İçin;
3 su bardağı un
1 kibrit kutusu kadar yaş maya
1 çorba kaşığı sıvıyağ
2 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı şeker
İçi İçin:
1/2 kg. rendelenmiş peynir
2 yumurta
Mayayı bir tencereye koyunuz. Tuz ve şeker katarak 3/4 su bardağı ılık su ilâve ediniz. Un ve yağ katıp yumuşak bir hamur yaparak 10 dakika yoğurunuz. Ilık bir yerde hacminin iki misli oluncaya kadar mayalandırınız.
Rendelenmiş peynirle yumurta iyice karıştırılarak iç hazırlanır.
Hamur mayalanınca tekrar yoğurup 6 eşit parçaya ayırınız. Her parçayı kepek serpilmiş tahta üzerinde 3-4 mm. kalınlığında uzun açınız. Yağlanmış tepsiye yanyana diziniz. Üzerlerine 1/6 iç koyup muntazam yayınız. Ilık bir yerde mayalandırıp orta hararetli fırında kurutmadan pişiriniz.
|
Peynirli Pide |
|
astronot
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 15.02.2008
Mesajlar: 38 Şehir: İzmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc21428
Gönderme Tarihi: 17.Şub.2008
2,707 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 su bardağı un
1 kibrit kutusu kadar yaş maya
1 kahve fincanı yağ
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tuz
İçi için :
1/2 küçük kalıp beyaz peynir (200 gr.)
1/2 demet maydanoz
1/2 demet dereotu
1 yumurta
Mayaya tuz ve şeker katarak 3/4 su bardağı ılık su ilavesi ile ıslatınız. Unu derin bir kaba eleyiniz. Yağ ve mayayı katıp yoğurunuz. Ilık bir yerde hacminin iki misli oluncaya kadar bekletiniz.
Rendelenmiş peynire kıyılmış maydanoz, dereotu, yumurta akı katıp karıştırınız.
Hamur mayalanınca tekrar yoğurunuz. Yumurta büyüklüğünde parçalar alıp 1 cm. kalınlığında oval açınız. Ortasına peynir karışımı koyup uzun kenarlarını içe doğru kıvırınız. Yağlanmış tepsiye aralıklı yerleştirip üzerine yumurta sarısı sürünüz. Ilık bir yerde hacminin iki misli oluncaya kadar mayalandırıp, orta hararetli fırında pembe renkte pişiriniz.
ML® Tavuklu Pide için tıklayın
|
Peynirli Pide |
|
ihtişam
Aşçı
Kayıt: 01.04.2008
Mesajlar: 19 Şehir: Van |
Kısa URL: https://ml.md/lc22951
Gönderme Tarihi: 01.Nis.2008
2,693 defa indirildi / yazdırıldı
|
1,5 kg. un
1,5 su bardağı ılık su
1,5 çorba kaşığı maya
Tuz
içi için:
2 adet yumurta
250 gr. beyaz peynir
1,5 demet maydanoz
Peyniri ezerek, maydanozu kıyın ve karıştırın. İçine 2 yumurta sarısı katıp, karıştırın. Ilık suya mayayı ve biraz unu koyup, bulamaç haline getirin. 1-2 saat iyice kabarmasını bekleyin. Unun ortasını açıp, mayayı, unu ve suyu koyup güzelce yoğurun. Parçaya ayırıp, üzerine bir bez örtün. 40-45 dakika sıcak bir yerde bekletin. Kabaran hamurları yuvarlak açın, içini koyun. Kenarlarını yükseltip, çekin, oval şekil verin. 15-20 dakika daha kabartın. Çırpılmış yumurta sürüp, sıcak fırında 15 dakika pişirin.
ML® Yağlı Pide için tıklayın
|
Peynirli Pide |
|
Şanslı
Aşçıbaşı
Kayıt: 12.09.2006
Mesajlar: 26 Şehir: Çaycuma |
Kısa URL: https://ml.md/lc23758
Gönderme Tarihi: 11.May.2008
2,767 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kilo un
1 çay bardağı süt
1 tatlı kaşığı şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
300 gr peynir
1 tatlı kaşığı tuz
20 gr yaş maya
Mayalı hamuru hazırlayın. Mayalandıktan sonra hamuru 6 eşit parçaya bölün. Her parçayı oval şekilde açın. Tam ortasına peyniri yerleştirin. Kenarlarını içe doğru 1 cm kalınlığında kıvırın. Yağlanmış tepsiye dizin. Yarım saat mayalandırın. Kızgın fırında pişirin.
ML® Pide Böreği için tıklayın
|
Peynirli Pide |
|
sonnur
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 29.09.2008
Mesajlar: 41 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc27592
Gönderme Tarihi: 29.Eyl.2008
2,664 defa indirildi / yazdırıldı
|
Hamuru için:
750 gr. un (6 su bardağı)
250 gr. tereyağı veya margarin
250 gr. yoğurt
1 adet yumurta
2 çay kaşığı tuz
2 çay kaşığı kabartma tozu
Harcı için:
400 gr. beyaz peynir
1 adet yumurta
Yarım demet kıyılmış maydanoz
Kırmızıbiber
Üzerlerine sürmek için yumurta sarısı
Unu kabartma tozuyla beraber hamur açacağınız yere eleyin ve ortasını havuz gibi açın. Küp küp kesilmiş yağ, yoğurt, yumurta ve tuzu katın. Hamur haline gelene dek yoğurun (gerekirse su ilave edin). Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparın. Üzerine nemli bez örterek, 1 saat kadar bekletin. Bu sürenin sonunda her parçayı yarım santim kalınlığında açın. Ortasına maydanoz, rendelenmiş beyaz peynir, kırmızıbiber ve yumurtayı karıştırarak hazırladığınız harçtan koyun. Hamurun ortasını boş bırakmak suretiyle kenarlarını üste doğru katlayıp, bastırın. Uçlarına yuvarlayın ve kayık şekli verin. Üzerlerine yumurta sarısı sürün. Sıcak fırında kızarana dek pişirin.
ML® Safranbolu Bükmesi için tıklayın
|
Peynirli Pide |
|
kantin
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 28.03.2009
Mesajlar: 38 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc34891
Gönderme Tarihi: 29.Mar.2009
2,953 defa indirildi / yazdırıldı
|
HAMURU:
350 gram un (7 kahve fincanı)
15 gram kuru maya
50 gram ılık su (3/4 kahve fincanı)
90 gram süt (1 1/2 kahve fincanı)
30 gram sadeyağ, ya da margarin (1 1/2 çorba kaşığı)
2 adet yumurta
7 gram tuz (3/4 çorba kaşığı)
İÇİ:
250 gram beyaz peynir
20 gram sadeyağ, ya da margarin (1 çorba kaşığı)
1 adet yumurta
2 demet dereotu
ÜSTÜNE:
60 gram sadeyağ, ya da margarin (3 çorba kaşığı)
1 adet yumurta sarısı
1 Hamur açılan tahtaya 350 gram un eledikten sonra unu göz kararıyla dörde ayırmalı, sonra bölünmüş olan undan yalnız bir bölümünün ortasını havuz gibi açarak, açık olan bu yere üç çeyrek kahve fincanı ılık su ile, ıslatarak iyice ezilmiş 15 gram kuru maya katarak ve yoğurarak küçük hamur yapmalı, sonra bu hamurun üstüne, ayırmış olduğumuz üç kısım unu da atarak, mayalı az hamur en aşağı bir misli kabarıncaya kadar aşağı yukarı yarım saat dinlenmeye bırakmalıdır. (Ufalanmış tel şehriyesine benzeyen kuru mayalara; üç çeyrek kahve fincanı sıcağa yakın ılık su katarak, 5 dakika kadar bırakmak ve karıştırarak mayaları bulamaç haline getirmeli, sonra kullanmalıdır).
2 Kabarınca, küçük mayalı hamur ve üstündeki unlara 2 adet bütün yumurta, bir, bir çeyrek kahve fincanı süt ile üç çeyrek çorba kaşığı tuz katarak hepsini yoğurmalı, bunları hamur yapmalı, sonra bu hamura azar azar olmak üzere bir buçuk çorba kaşığı da sadeyağı, ya da margarin katarak, tekrar yoğurmalı, yağı da hamura yedirmeli ve hamurun tekrar iyice kabarması için bunu, içi hafifçe yağlanmış bir kap içinde olmak üzere mangal, ya da soba yam gibi ılıkça bir yerde bir - bir buçuk saat kadar daha kabarmaya ve dinlenmeye bırakmalıdır.
3 Sonra kabarmış hamuru alarak, iki avuç ile üstüne bastırarak yuvarlamah, az uzattıktan sonra 6 eşit parçaya kesmeli ve kesilen her bir parçayı da avuç içinde yuvarlayarak toparlak bir hale getirdikten sonra hafifçe unlanmış tahtada hamurun üstüne bastırmalı, her bir parçayı aşağı yukarı 15 santim kadar oval olarak büyütmeli, sonra da hamurların uzunluklarına doğru ortalarına aşağıda tarifini yapacak olduğumuz içten döşemeli ve için üstüne de hamurun kenarlarını çevirerek peynirleri hemen hemen görünmez hale getirmelidir.
4 Bundan sonra peynirlenen her hamuru, içi hafifçe yağlanmış fırın tepsisine sıraladıktan sonra hamurları tekrar yarım saat kadar daha dinlendirmeli ve üstlerine, çalkanmış 1 adet yumurta sarısını fırça ya da tavuk tüyü ile sürdükten sonra hamurların alt ve üstleri iyice kızarıncaya kadar aşağı yukarı 20 dakika kızgın fırında pişirmeli, sonra da üstlerine 3 çorba kaşığı erimiş sadeyağ ya da margarin gezdirmeli ve servis yapmalıdır.
İÇİN YAPILIŞI:
250 gram beyaz peyniri çatalla iyice ezdikten sonra buna çok ince kıyılmış 2 demet dereotu, 1 adet yumurta ile çorba kaşığı erimiş sadeyağ ya da margarin ilâve etmeli ve tekrar hepsini iyice bir karıştırdıktan sonra hamurların ortalarında kullanmalıdır.
ML® Şekerli Pide için tıklayın
ML® Şekerli Pide (görsel)
|
Peynirli Pide |
|
şişman
Aşçıbaşı
Kayıt: 19.06.2009
Mesajlar: 20 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc37508
Gönderme Tarihi: 19.Haz.2009
2,935 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gram un
250 gram peynir
250 gram margarin
40 gram yaş maya
6 adet yumurta
1 küçük bardak süt
Yarım demet dereotu
Yarım demet maydanoz
Mayayı süt ile beraber bir tencere içinde ezin. Unu ve yağ mayaya katarak üzerine üç yumurta karın. Tuz da koyarak iyice yoğurun. Sonra tencerenin ağzını kapatın. Ilık bir yerde kabarıncaya kadar bekletin. Tencereden taşacak derecede kabaran hamuru hamur tahtasına alın. iki yumurta büyüklüğünde parçalara ayırarak bu parçaları iki avuç arasında yuvarlayın. Sonra hafifçe tahtayı unlayarak bir parmak inceliğinde oval olarak açın.
Peynirin üzerine iki yumurta kırarak dereotu ve maydanozla birlikte çatalla iyice ezerek karıştırın.
Hazırladığınız bu içten hamurun ortasına koyarak yanlarına doğru yayın. Sonra hamurun kenarlarını pide şeklinde kapatın. Üçer parmak ara ile yağlanmış tepsiye dizin. Ilık bir yerde yarım saat bekletin. Üzerine yumurta sarısı sürerek orta hararetli fırında yarım saat pişirin. İçlerine biraz yağ sürerek servis yapın.
|
Peynirli Pide |
|
rüzgarın sesi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 10.11.2009
Mesajlar: 59 Şehir: Çankırı |
Kısa URL: https://ml.md/lc43670
Gönderme Tarihi: 12.Kas.2009
2,733 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 Su bardağı un
1 Çorba kaşığı yaş maya
Yarım tatlı kaşığı tuz
Yarım küçük paket margarin (125 gramlık)
250 Gram beyaz peynir rendesi
12 Kaşık süt
Üç kaşık sütü, şekeri ve mayayı 3-4 dakika bekleterek kabartınız.
Diğer malzemeyle karıştırıp özlü bir hamur yapınız.
Yarım saat ılık yerde mayalanmaya bırakınız, sonra 7-8 parçaya ayırınız.
Parmaklarınızın ucuyla basarak oval biçimde ve 3 mm. kalınlığında açınız.
Ortasına peynir rendesi, maydanoz ve yumurta karışımından yayınız, kenarlarını peynirin üzerine ikişer cm. çevirerek pide şekli veriniz.
Üzerine çarpılmış yumurta sürerek kızgın fırında 10-15 dakika pişiriniz.
|
Peynirli Pide |
|
samanyolu
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 30.07.2010
Mesajlar: 35 Şehir: Artvin |
Kısa URL: https://ml.md/lc54059
Gönderme Tarihi: 30.Tem.2010
2,715 defa indirildi / yazdırıldı
|
1,280 kilogram unu, 13 gram tuz ile 1,280 kilogram ılık suya azar azar karıştırınız. 380 gram ekmek mayasını azar azar ılık su ile ezerek bulamaç gibi yapıp hamura yediriniz. Daima elinizi aynı suda ıslatıp bir süre yoğurunuz. Hamur sakız gibi özlenince kaba alınız, üstüne bir bez örtünüz, sıcak bir yerde iki misli oluncaya kadar bırakınız. Sonra tekrar yoğurup birbirlerine eşit parçalara ayırınız. Bunları birer birer tekrar yoğurunuz. Otuzar santim boyunda, onbeşer santim eninde iki başı sivri pide yapınız. Taze peyniri hamur gibi yoğurunuz, ince dereotu ve maydanoz kıyınız, birkaç yumurta ile çalkalayıp peynire iyice karıştırınız. Taze tereyağı, tuz, biber ekiniz, tekrar karıştırıp pideleri bir ucundan öbür ucuna kadar doldurunuz. İki tarafını yanyana gelecek şekilde üstüne çeviriniz, üzerlerine hafifçe basınız. Çalkalanmış yumurta sürüp dibi az yağlı tepsiye dizerek fırına veriniz. Pişince üzerlerine bolca tereyağı gezdiriniz, sıcak sıcak servis yapınız.
|
Peynirli Pide |
|
Eşref Saati
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 28.03.2011
Mesajlar: 37 Şehir: Konya |
Kısa URL: https://ml.md/lc62883
Gönderme Tarihi: 30.Nis.2011
2,433 defa indirildi / yazdırıldı
|
1/2 su bardağı un
2 tatlı kaşığı maya
1 kahve fincanı süt
2 çorba kaşığı tereyağı
3 tane yumurta
200 gram beyaz peynir
yarım demet dereotu
Hamur tahtasına un, dört öbek şeklinde ayrılır. Bir kahve fincanı ılık su içine iki tatlı kaşığı maya atılıp eritilir. Dörde ayrılan unun bir öbeği avuç içleri ile toplandıktan sonra ortası çukur şeklinde açılır ve bu çukurluğa fincanın içindeki eriyik dökülerek parmak uçları ile yoğurulup hamur hâline getirilir.
Hazırlanan hamur üzerine daha önce ayrılan üç öbek un yavaş yavaş dökülür (karıştırılmaz). Mayalı hamur kabarması İçin yarım saat bir kenarda dinlendirilir.
Dinlendirilen mayalı hamur üzerindeki unlar birkaç kere yoğurulduktan sonra parmak uçları ile çukur hale getirilir. Süt, yumurta ve tuz karışımı hafif eritilen yağ bu çukura dökülerek avuç içi ile iyice yoğrulur.
Hazırlanan hamur elin içi ile bastırılarak dört parçaya ayrılır. Ayrılan parçalar hamur tahtasında oklava ile tahmini bir tatlı kaşığı boyu genişliğinde daireler hâline getirilir.
Beyaz peynir iyice ezilir. Dereotu ile karıştırılır. Yuvarlak olarak açılan hamurların üzerine konur.
Hamurların kenarları peynirin üzerine kapatılarak bir iğ şekline getirilir. Bir yumurtanın sarısı çırpılıp, pidelerin üzerine sürüldükten sonra dibi yağlanmış tepsiye yerleştirilip fırına konulur ve 20 dakika pişirilir.
|
Peynirli Pide |
|
bitmeyen şarkı
Editor
Kayıt: 07.01.2011
Mesajlar: 2219 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc63590
Gönderme Tarihi: 28.May.2011
2,510 defa indirildi / yazdırıldı
|
Hamuru:
500 gr un
20 gr taze (yaş) maya
1 çorba kaşığı tuz
1+1/2 su bardağı su
Harcı:
300 gr beyaz peynir
2 yumurtanın sarısı
1 çorba kaşığı maydanoz
1 çorba kaşığı dereotu
1 yumurta (2 çorba kaşığı sütle çırpılmış)
Genişçe bir kaba suyu, mayayı ve tuzu koyup, tahta bir kaşıkla 2-3 dakika karıştırınız. Unu ekleyip, iyice yoğurarak yuvarlak bir hamur elde ediniz. Hazırladığınız hamuru tezgaha koyup, üstünü kalın bir bezle örterek 30 dakika, mayalanması için bekletiniz. Avuçlarınızın içi ile bastırarak hamuru yoğurur gibi yassıltıp, yumruk büyüklüğünde parçalara ayırınız. Parçaları avucunuzun içinde top gibi yuvarlayıp, üstlerini kalın bir bezle örterek, yeniden 35-40 dakika mayalanmaya bırakınız.
önce, fırınınızı yüksek sıcaklığa (220°C) getirip, ısıtınız. Beyaz peyniri iyice ufaladıktan sonra yumurta sarısı, maydanoz ve dereotunu ekleyip, iyice karıştırınız.
Hamurların üstündeki bezi kaldırıp, her hamurun üstüne hafifçe bastırarak yayınız. Hazırladığınız harcı, bir çorba kaşığı ile her pidenin ortasına yerleştiriniz. Pidelerin herbirini iki elinizle havaya kaldırıp, hafifçe unlanmış tezgahın üstüne atar gibi bırakınız. Pidelerin yayılıp uzadığını göreceksiniz. Pideleri uçlarından istediğiniz kadar uzatıp, fırın tepsisine diziniz. Üstlerine kalınca bir bez kapatıp, 10-15 dakika bekletiniz.
Pidelerin üstündeki bezi kaldırıp, çırpılmış yumurtayı, fırça ile her birinin üstüne sürünüz. Tepsiyi fırına sürüp, pideleri 8-10 dakika pişiriniz. Tepsiyi fırından alıp, pidelerinizi servis ediniz.
|
Peynirli Pide |
|
altın lokma
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 19.12.2011
Mesajlar: 68 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc70938
Gönderme Tarihi: 20.Arl.2011
2,270 defa indirildi / yazdırıldı
|
22 gram yaş maya
1 çorba kaşığı şeker
1 çorba kaşığı tereyağı
3 su bardağı un
1 çay kaşığı tuz
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı su
Üzeri için:
100 gram taze kaşar peyniri
1 çorba kaşığı tereyağı
Hamuru mayalamak için yaş mayayı kabın içine koyun, üzerine çok az ılık süt ilave edin ve 5 dakika kabarmasını sağlayın. Unu, şekeri, tereyağını ve sütü ekleyip yoğurmaya başlayın. Yumuşak bir hamur oluncaya kadar gerekirse su da ilave edip yoğurun. Bu hamuru bir saat kadar dinlendirip kabarmasını bekleyin. Kaşar peynirini rendeleyin. Hamur kabarınca cevizden biraz daha büyük parçalar kopartıp unlanmış tezgahta oval şekilde açın. Tepsiye dizin, üzerine rendelenmiş kaşar peynirini koyun.Kenarlarını kıvırıp biraz çekiştirin. Tereyağını üzerlerine bölüştürün. 200 derecedeki fırında 20 dakika pişirin.
|
Peynirli Ev Pidesi |
|
Meriç
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 16.11.2007
Mesajlar: 43 Şehir: Edirne |
Kısa URL: https://ml.md/lc74777
Gönderme Tarihi: 16.Nis.2012
2,685 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 yemek kaşığı sıvıyağ
3 tatlı kaşığı şeker
2 tatlı kaşığı tuz
2 tatlı kaşığı kuru hamur mayası
1 su
5 su bardağı un
4 su bardağı orta boy kurusoğan
2 adet maydanoz
Bir miktar sıvıyağ (üzerine sürmek için)
İç harcı hazırlamak için peynir bir kaba alınır, çatalla ezilir, içine küçük doğranmış soğanlar, tozbiber,maydanoz ve yumurta eklenip karıştırılır. Hamur malzemeleri bir kaba alınır, oldukça yumuşak bir hamur yoğurulur, ağzı kapatılarak 1 saat mayalanmaya bırakılır. Hamur üç parçaya bölünür, herbiri merdane yardımıyla veya elle uzunlamasına açılır, yine uzununa iç harcı konup uçları kapatılır, yağlı kağıt serili tepsiye konur. Üzerlerine fırça yardımıyla çok az sıvıyağ sürülüp, ısıtılmış fırında 225 derecede pişirilir.
|
Peynirli Pide |
|
im
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 20.08.2012
Mesajlar: 1159 Şehir: Balgat |
Kısa URL: https://ml.md/lc86131
Gönderme Tarihi: 25.Oca.2013
2,027 defa indirildi / yazdırıldı
|
Hamuru:
1/2 kilo ekstra un
20 gram maya
1 çorba kaşığı tuz
1,5 su bardağı su
İçi:
500 gram beyaz peynir
2 adet yumurta
Üzerine sürmek için:
2 çorba kaşığı sütle (yoksa su)
1 adet yumurta çırpılmış
İçi için peyniri ezerek yumurta ile iyice karıştırınız.
Maya, tuz ve suyu bir kaba koyup 2-3 dakika karıştırınız. Unu ilâve ederek iyice yoğurup yuvarlak bir hamur yapınız. Üzerine kalın bir bez kapatarak 30 dakika mayalanmaya bırakınız.
Hamuru tekrar bir iki yoğurup aynı büyüklükte parçalara bölüp, hamuru mayalandırınız. Sonra hafifçe elinizle bastırıp yayınız.
Tam ortasına boyuna peynirli içi koyunuz ve karşılıklı uçlarını sandal biçimi kapayınız. Pideyi iki elinizle havaya kaldırıp atar gibi yere bırakınız. Yayılıp uzadığını göreceksiniz. İstediğiniz kadar sandal biçimi uzatıp tepsiye diziniz.
10-15 dakika üzerine bir bez kapatarak mayalandırıp bir fırçayla üzerine yumurtalı süt sürerek kızgın fırında 12 dakika pişirip fırından çıkarınız ve servis yapınız.
|
Peynirli Pide |
|
seksenn
Aşçıbaşı
Kayıt: 11.05.2013
Mesajlar: 22 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc89188
Gönderme Tarihi: 14.May.2013
1,979 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 su bardağı un
1 çorba kaşığı kuru maya
1 çay kaşığı tuz
1 su bardağı ılık süt İçi için:
50 gr. beyaz peynir
50 gr. kaşar peynir
10 adet zeytin
4 sivri biber
1 çay bardağı süt
1 tatlı kaşığı salça
Kekik
Unu, mayayı ve tuzu harmanlayın. Üzerine ılık sütü ekleyip yumuşak bir hamur yapın. Hamuru bezelere ayırıp 20 dakika dinlendirin. Daha sonra hamurları açın. Süt, salça ve kekiği karıştırıp hamurların üzerine sürün. Rendelenmiş peynir, dilimlenmiş zeytin ve doğranmış biberi karıştırıp hamurların üzerine serpiştirin ve 200 derecelik fırında pişirin.
|
|