|
|
PEYNİRLİ POĞAÇA (Ekmek Hamurundan) |
|
Güney
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 29.04.2006
Mesajlar: 72 Şehir: tarsus |
Kısa URL: https://ml.md/lc2874
Gönderme Tarihi: 29.Nis.2006
3,835 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 çaykaşığı zeytinyağı
200 gr ekmek hamuru
200 gr emmental peyniri
2 su bardağı süt
Düz bir yerede ekmek hamurunu oklavayla açın. Takribi 10 cm eninde ve 20 cm boyunda dikdörtgenler kesin.
Peyniri küp şeklinde doğrayıp, dikdörtgen hamurlara birer çorbakaşığı peynir koyduktan sonra hamuru bir ucundan katlamaya başlayın. Dikdörtgen şekilini alacak halde hepsini kapattıktan sonra kenarlarına , fırçayla süt sürün. Ancak kızartma esnasında peynirin taşmaması için kenarlarından bastırmalısınız.
Her bir poğaçanın üstüne yine fırçayla süt sürün.Daha sonra her birini, zeytinyağıyla yağladığınız fırın tepsisine yerleştirin ve önceden ısıttığınız 220 derecelik fırında 15-20 dakika kadar pişirin. Fırından çıkarıp sıcak sıcak servis yapabilirsiniz.
ML® Açık Poğaça için tıklayın ML® Çarşı Poğaçası için tıklayın ML® Ekmek Poğaçası için tıklayın
|
|
PEYNİRLİ POĞAÇA (Ekmek Hamurundan) Tarifleri Kete Tarifleri
|
|