https://migros.com.tr
1 çay bardağı eritilmiş tereyağı
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı yoğurt
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı sirke
2 yemek kaşığı şeker
Tuz
1 paket kabartma tozu
Alabildiği kadar un
200 gr. beyaz peynir
3 dal dereotu
Üzeri için:
Susam
Çörekotu
1. Yoğurt, tereyağı, yağ, yumurta, şeker, tuz ve sirke bir kapta karıştırılır.
2. Sonra unumuzla, kabartma tozumuz eklenir ve yoğrulur.
3. Ele yapışmayacak yumuşak bir hamur elde edilir.
4. Yarım saat dinlendirilir ya da direkt hazırlamaya başlayabilirsiniz.
5. Hamurdan cevizden büyük parçalar koparıp yuvarlak açılır, içine peynirli harç koyulup kapatılır. kapattığımız kısım alta gelecek şekilde tepsiye dizilir.
6. Üzerine yoğurt sürülüp çatalla çizilir.
7. Çörekotu ve susam serpilip 180 derecede kızarana kadar pişirilir.
|