Yarım paket (125 gr.) Margarin
2 çorba kaşığı (50 gr.) Yoğurt
2 çay kaşığı (8 gr.) Tuz
Yarım paket(5 gr.) Kabartma Tozu
1 adet (60 gr.) Yumurta
100 gr. Beyaz Peynir
0,2 bağ (20 gr.) Maydanoz
1 adet (60 gr.)(Yağlamak için) Yumurta
12 fiske (5 gr.) Çörekotu
Tepsi içinde margarini parçalayın, margarin yumuşak olmalıdır. Margarin üzerine yumurta, yoğurt, kabartma tozu ve tuz koyarak iyice yoğurun. Karışıma un ilave ederek yumuşakça bir hamur elde edin. Hamuru ortada toplayın. Beyaz peyniri rendeden geçirin. Maydanozu kıyın ve peynirle karıştırarak iç hazırlayın. Hamurdan 12 parça, ceviz büyüklüğünde bezeler yapın. Un kullanmadan parmak uçlarıyla basarak 10 cm çapında yuvarlak elde edin. Hamurun ortasına peynirli iç koyun ve yarım daire şeklinde katlayın. Birbirine değmeyecek şekilde tepsiye dizin. Yumurtayı çırparak poğaçaların üzerine sürün. Üzerlerine çörekotu serpip fırına verin.
|