3 Adet hazır yufka
250 gram beyaz peynir
3 Adet yumurta
1,5 Su bardağı süt
Yeterince tuz ve karabiber
Kızartmak için 1,5 su bardağı ayçiçeği yağı.
Beyaz peyniri iyice ezin.
Peynirin içine üç yumurta, karabiber, tuz ve süt ilave ederek iyice karşıtırınız ve bulamaç haline getiriniz.
Bir yufkayı yayınız, bulamaçtan 8-10 kaşık dökerek tekrar iyice yayınız.
Üzerine ikinci yufkayı koyup aynı uygulamayı yapınız.
Üzerine üçüncü yufkayı koyunuz, yarısına kadar 5-5 kaşık bulamaç koyarak yayınız.
Bulamaç sürmediğiniz diğer yarısı üç katıyla beraber üzerine kapatınız. (Yarım daire şekli alacaktır)
Hamuru olduğu yerde 5-10 dakika bekletiniz.
Düz kenarından başlayarak küçük bir kapakla puf böreği şeklinde kesiniz.
Kızgın yağda kızartınız, sıcak servis yapınız.
|