|
|
Peynirli Sebze Aşı |
|
Nimet Hanım
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 03.10.2006
Mesajlar: 149
|
Kısa URL: https://ml.md/lc7888
Gönderme Tarihi: 16.Ekm.2006
2,569 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler:
1 adet orta boy havuç
1 adet orta boy kabak
250 gram taze fasulye
200 gram bezelye
4 dal taze yeşil soğan
3 diş sarımsak
1 kahve fincanı sıvıyağ veya zeytinyağı
100 gram kaşarpeyniri
yeterince tuz
istenilen miktarda karabiber.
Hazırlanışı:
Uygun büyüklükte bir tencereye 200 gram bezelyeyi ve nohut iriliğinde doğranmış 1 adet havucu alalım. Tenceredeki malzemelim üzerini iki parmak aşacak kadar su ilave ederek 5-6 dakika kadar haşlayalım. Nohut iriliğimde doğranmış kabağı ve ince doğranmış fasulyeleri ekleyip, sebzeler yumuşayana kadar hepsini birlikte haşlayalım. Tencereyi ocaktan indirip haşladığımız sebzelerin suyunu süzgeçten geçirelim. Ayrı bir tavaya sıvıyağı veya zeytinyağını alalım, iri doğranmış taze soğanları ve sarımsakları ekleyelim. Tavadaki soğanlar hafifçe pembe bir renge kavuşana kadar kavurup ocağın içerinden indirelim ve soğanları haşlamış olduğmuz sebzelere ekleyelim. Tuzunu ve biberim ayarlayıp karıştıralım. Alüminyum falyaya 25 santimlik kareler şeklinde keselim. Folyoların üzerini sıvıyağ ile hafifçe yağlayalım. Sıcak harcı folyoların ortalarına eşit oranlarda paylaştıralım. Sebzelerin üzerine kaşar rendesi serperek, folyoların karşılıklı kenarlarını paket kapatır gibi kapatalım. Fırın kabına paketleri dizelim. Önceden ısıtılmış 220 dereceli fırında 25 dakika kadar pişirdikten sonra alalım. Paketten. açmadan servis tabağına yerleştirelim. Ortalarından keserek servis yapalım.
|
|
Peynirli Sebze Aşı Tarifleri Bamya Tarifleri
|
|