|
|
PEYNİRLİ SİLİNDİR BÖREĞİ |
|
Atiye Alkış
Aşçıbaşı
Kayıt: 23.11.2007
Mesajlar: 29 Şehir: Zonguldak |
Kısa URL: https://ml.md/lc19491
Gönderme Tarihi: 23.Kas.2007
2,444 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzeme :
500 gr. un,
100 gr tereyağı,
20 gr. toz pak mayası,
4 yumurta.
Böreğin içi için:
250 gr. peynir,
1 demet maydanoz,
1 yumurta.
Yapılışı:
1- 500 gr. unu hamur tahtasına eleyiniz.
2- Ortasını açıp içine pak maya koyup ılık süt veya su ile ezip üre yapınız.
3- Unun üzeri çatlayınca yağı, 3 yumurtayı tuzu koyup ılık su ile kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapınız.
4- Ilık bir yerde üstünü örterek mayalandırınız.
5- İki eşit parçaya ayırıp her parçayı 1/2 cm. kalınlıkta açıp 15 cm. karelere kesiniz.
6- Her karenin kenarına içini koyup sigara gibi sarınız.
7- 20 cm2 lik zeytinyağı ile yağlanmış kağıtlara koyup gevşekçe sarınız.
8- Bir tepsiye aralıklı diziniz.
9- Kağıtlar doluncaya kadar mayalandırınız.
10- Orta hararetli fırında kağıtla pişiriniz.
11- Pişince kağıtlardan çıkarıp servis yapınız.
İÇİN HAZIRLANMASI
1- Peyniri yıkayınız.
2- Kaşıkla iyice eziniz.
3- Ayıklanmış yıkanmış incecik kıyılmış maydanozu varsa dere otunu ilave ediniz.
4- Bir yumurta kırınız.
5- Karıştırarak kullanınız.
|
|
PEYNİRLİ SİLİNDİR BÖREĞİ Tarifleri Börek Tarifleri
|
|