|
|
Peynirli Su (Erzincan) |
|
Ay-Su
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 06.02.2015
Mesajlar: 43 Şehir: Bolu |
Kısa URL: https://ml.md/lc113228
Gönderme Tarihi: 06.Arl.2015
1,343 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kase kavurma
4 yumurta
2 dilim Eğin peyniri
Tuz, karabiber, reyhan
1 bağ taze soğan
Yarım bağ maydanoz
2 adet domates
2 adet yeşil biber
1 yemek kaşığı yağ
Eğin ekmeği
Kavurma yağlı ise ayrıca yağ koymaya gerek yoktur. Genişçe bir kaba kavurma konur. Küçük doğranmış domates ve biberler ilave edilerek domates ve biberler sotelenir.
İnce doğranmış taze soğan ve maydanozda bu karışıma ilave edilerek biraz daha karıştırılır. 1 su bardağı kadar su konur. Kaynamaya bırakılır. Diğer tarafta 4 yumurta çırpılarak, küp küp doğranmış beyaz peynire karıştırılır.
1 bardak daha su ilave edilir. Kaynayan diğer malzemelere ilave edilerek hafifçe karıştırılır. Kapak kapatılır.
Reyhan ufalanır, yumurtalar pişince yemek hazırdır. Sulu bir yemektir, doğranmış Eğin ekmeğinin üzerine dökülerek de yenebilir.
Not: Hazırda yemek olmadığı zaman hemen hazırlanabilecek kolay ve güzel bir yemektir.
|
|
Peynirli Su (Erzincan) Tarifleri Bingöl Yemekleri
|
|