Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Açma Tarifleri > Peynirli Susamlı Çörek (1 adet - 3,308 defa bakıldı)

Peynirli Susamlı Çörek


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Kek Tarifleri
Kurabiye Tarifleri
Pasta Tarifleri
Hamur İşleri
Börek Tarifleri
Çörek Tarifleri
Açma Tarifleri
Ay Çöreği Tarifleri
Kete Tarifleri
Örgü Tarifleri
Poğaça Tarifleri
Ponçik Tarifleri
Rulo Çörek Tarifleri
Simit Tarifleri
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Sütlü Tatlılar Pelteler
Meyve Tatlıları
Helvalar
Dondurmalar
Kanepeler
İçecekler
Şekerlemeler
Tatlı Soslar
Diğer İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Peynirli Susamlı Çörek

sabutay sungurhan
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 20.03.2014
Mesajlar: 39
Şehir: Eskişehir
Kısa URL: https://ml.md/lc141826
Gönderme Tarihi: 08.Nis.2019
640 defa indirildi / yazdırıldı




http://www.hurriyet.com.tr

3 adet yumurta
1 şişe soda
1 paket yaş maya
½ su bardağı su veya süt
1 yemek kaşığı toz şeker
1,5 tatlı kaşığı tuz
200 gram tereyağu
Un
Bol susam
500 gram peynir

Yumurtanın sarısını ayırın. Mayayı ılık süt ve şekerle biraz bekletin. Yumurta, soda, maya ile karıştırdığınız süt ve tuzu ekleyip kulak memesi kıvamına gelene kadar un ekleyip hamuru hazırlayın.
Kulak memesi yumuşaklığında hamuru biraz dinlendirdikten sonra 3 eşit parçaya bölün. Yağı da 3 eşit parçaya bölün. Birinci hamuru açabildiğiniz büyüklükte un yardımıyla açın, ekmeğin üzerine yağ sürer gibi üzerine yağı sürün ve kenara alın. İkinci hamura da aynı işlemi yapıp diğer hamurun üzerine koyup önceden rendelediğiniz peynirleri üzerine yayın. Üçüncü hamura da aynı işlemi yapıp en son üste koyun.
Hamuru bir kenarından başlayıp sararak çok sıkı olmayan bir rulo yapın. Daha sonra bu hamuru bir taraftan uzatıp bir taraftan da bükün, hamurda yarılmalar olursa veya peynir taşarsa tekrar yapıştırın. Hamurun kopmamasına dikkat edin.
Önceden yağladığınız tepsiye ruloyu bükerek koyun, üzerine bastırıp tepsiyi kaplamasını sağlayın. Yumurta sarısını sürün, bol susam dökün ve kabarması için 1-2 saat kadar sıcak ortamda bekletin. İyice kabarınca önceden ısıttığınız 200 derece fırında iyice pişirin. Sıcak olarak servis edin.







Peynirli Susamlı Çörek Tarifleri Açma Tarifleri



(1 adet Peynirli Susamlı Çörek 3,308 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort