1 paket milföy hamuru
1 adet yufka
200 gram kaşar peyniri
1 su bardağı süt
1 su bardağı maden suyu
2 adet yumurta
2 çorba kaşığı sıvıyağ
Tuz
Pulbiber
Oda sıcaklığında 5 dakika beklettiğiniz milföy hamurlarının yarısını 30x20 cm ebadındaki fırın tepsisine yan yana gelecek şekilde yerleştirin. Yufkayı elinizle iri parçalara ayırın ve yarısını milföylerin üzerine yayın. Rendelenmiş kaşar peyniri ve pulbiber karışımını üzerine boşaltın. Kalan yufka parçalarını serpin ve en üste de diğer milföy hamurlarını yerleştirin. Süt, maden suyu, yumurta, sıvıyağ ve tuzu bir kapta çırpın. Bu karışımı böreğin üzerine gezdirin ve çekmesi için yarım saat bekletin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Ilındıktan sonra dilimleyerek servis yapın.
|