|
|
Peynirli Tepsi Poğaça |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc90810
Gönderme Tarihi: 23.Tem.2013
2,278 defa indirildi / yazdırıldı
|
150 gram Sütaş Tereyağı
1 su bardağı Sütaş Kaymaksız Yoğurt
3 su bardağı un
1 çay bardağı zeytinyağı
1 tutam tozşeker
2 çay kaşığı sirke
1 paket kabartma tozu
Tuz
İçi için:
1 paket Sütaş Koyun Peyniri
Maydanoz
Dereotu
Üzeri için:
2 adet yumurta sarısı
Çörekotu
Susam
Poğaçanın hamuru için unun yarısını, Sütaş Tereyağı'nı, zeytinyağını, Sütaş Kaymaksız Yoğurt'u, tozşekeri, sirkeyi, kabartma tozunu ve tuzu bir kabın içine alın ve yoğurun. Daha sonra unun diğer yarısını ilave edin. Hamur elinize yapışmadığı zaman hazırdır. Hamuru kenara alıp dinlendirin, bu sırada iç malzemesini hazırlayın. Bunun için maydanoz ve dereotlarını ince kıyın. Sütaş Koyun Peynirini rendeleyip çukur bir kaba alın, üzerine kıydığınız maydanozları ilave edin ve bir kaşıkla karıştırın. Hazırladığınız hamuru ikiye bölüp bir parçasını 20-25 cmlik fırın kabına elinizle yayarak yerleştirin. Üzerine hazırladığınız iç malzemesini ekleyin ve hamurun diğer yarısını aynı şekilde yayın. Üzerine fırça yardımıyla yumurta sarılarını sürün. Çörek otu ve susam serpip önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Peynirli Tepsi Poğaçanız servise hazırdır.
Not: Sütaş Koyun Peyniri yerine 1 su bardağı Sütaş Mihaliç Peyniri kullanabilirsiniz.
|
|
Peynirli Tepsi Poğaça Tarifleri Sütaş Yemek Tarifleri
|
|